Tung kväll för LUGI

Efter ett speluppehåll på ca 2 veckor så var det dags för en spännande match mellan 2 lag som ligger på den nedre halvan. Nykomlingen HF Karlskrona står för motståndet. Karlskrona har innan denna match 4 poäng som de plockat från Hammarby och Hallby. När matchen mot LUGI var slut så hade Karlskrona skördat ytterligare 2 poäng efter en katastrofalt dålig andra halvlek av LUGI. I halvtid var ställningen 11-11 och slutresultatet var 19-29.

I första halvlek följdes lagen åt. Karlskronas försvar var bra och stod inte försvaret i vägen så stoppade målvakten Uros Tomic bollen. Han var mycket duktig matchen igenom. Och LUGI:s försvar var också godkänt i denna halvlek. Framåt fick inte André Tuzov den utdelning som vi sett de senaste matcherna. Anton Sandström kom in på 9 meter som en frisk fläkt och överraskade Karlskrona-spelarna med 4 mål. Karlskrona hade 3 7-meterskast i första halvlek som Hampus Dahlgren målade på. Ställningen var 11-11 när man gick till pausvila.

I andra halvlek kom Karlskrona ut något aggressivare i försvarsspelet. Och LUGI-s 9-metersspelare kom inte till avslutningsläge ofta. Det gick troll i LUGI-s spel både framåt och bakåt. Olafur Gudmundsson ställde till det med både egna avslut och assist. Och till slut rasade siffrorna och Karlskrona vann med 19-29. Andra halvlek vann Karlskrona med 8-18.

I Karlskrona fick målvakten Uros Tomic utmärkelsen matchens lirare medan Anton Sandström blev utsedd till LUGI-s bästa spelare.

Målskyttar LUGI: Anton Sandström 4, Assar Kammenhed 3, Axel Andersson 3, André Tuzov 2, Axel Månsson 2, Mads Kragh Thomsen 2, Måns Simonsson 2, Anton Bengtsson 1

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström