Damer U

Damer U är LUGI:s utvecklingslag. Målsättningen är att utveckla unga spelare till elitspelare och att spelare från den egna verksamheten ska ta plats i klubbens elitlag. Det finns en tydlig röd tråd från elitlaget ner till DU, DJ och F16. Mellan trupperna är det ett tätt samarbete och spelare ges kontinuerligt möjlighet att utmanas på en högre nivå.

Spelarna i DU matchas nationellt i div 2 (HK Farmen), F19-serien och JSM, och mot internationellt motstånd i cuper och träningsmatcher. Detta görs tillsammans med spelare från både elittruppen och juniorlaget. Vilka spelare som är disponibla för spel varierar över tiden men för dom som står på banan är det alltid samma attityd och kämpaglöd som gäller, det är ju potentiellt elitspel som ligger i potten…

I truppernas ledarstaber finns bland annat en sjukgymnast och flera välutbildade tränare med många års erfarenhet av elithandboll som spelare och ledare.

För den som är sugen på att se LUGIs framtida stjärnor bjuda på positiv och fartfylld handboll på riktigt hög nivå så kan vi varmt rekommendera att se DU´s matcher. Mer information om matcher finns under rubriken matcher på DU´s hemsida.

Huvudtränare: Mads Lyhne Nielsen

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.