Tomas Axnér inför IFK Ystad

LUGI har laddat om efter bortaförlusten mot Malmö där man stod för en av säsongens bästa insatser. Nu ställs laget mot IFK Ystad i en viktig match i kampen om slutspelsplatserna, 

– Men vi ska inte stirra för mycket på strecket, säger Tomas Axnér.

Förra veckan gjorde LUGI en stark insats borta mot HK Malmö, men trots ledning med några minuter kvar blev det förlust med 28–27. Nu har laget laddat om. 

– Killarna fick en helg för sig själva med en lagaktivitet och det var nog behövligt. Även om det var en sur förlust var det en av våra bättre prestationer på hela året. Vi visar att vi inte är långt borta även om vi möter lag som Malmö och Kristianstad på bortaplan. Att man sitter där efteråt och tycker att man borde vunnit tyder på en inneboende kapacitet i truppen och i spelet, säger Tomas Axnér. 

Med sex omgångar kvar att spela av grundserien ligger LUGI på åttonde plats. En poäng före Redbergslid och en poäng bakom IFK Ystad som väntar härnäst. 

– Jag tror inte vi ska stirra för mycket på strecket. För vår del handlar det om att prestera här och nu. Om vi lyckas med det kommer det att räcka långt. Om man ska hålla på att kika på spelschemat och vilka lag som ska möta vem… Det känns som fel fokus för mig. 

Nu ställs man alltså mot IFK Ystad hemma i Sparbanken Skåne Arena. 

– Vi har förlorat båda matcherna mot dem i år och vi vill inte att det ska hända en tredje gång. De har varit bättre än oss båda gångerna där de har kämpat ner oss lite faktiskt. Nu hoppas jag att laget går ut på planen och vill extremt mycket. Sedan är det viktiga poäng på spel också. 

Vad ska ni skruva till mot IFK Ystad nu för inte gå i samma fälla?

– Jag tycker inte alls att vi var nära att slå dem borta. Och på hemmaplan hade vi problem med deras målvakt Måns Landgren som tog mycket. Nu handlar det mycket om att sätta dit lägena och vara skarpa. Vi möter ett fysiskt lag som kommer att smälla på, så vi måste vara förberedda på det och inte bli tagna på sängen för att de kommer spela hårt.

Hur viktig är matchen för LUGI i och med tabelläget?

Det är klart att vissa matcher blir fyrapoängsmatcher där man antingen låter motståndarna rycka eller tvärtom. Men den här matchen är egentligen inte viktigare än de andra matcherna. Vi har allt i egna händer där vi kan ta poäng och det måste vi göra. IFK Ystad är en av de matcherna.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.