Summering av LUGI Dam 2022-23

Årets säsong blev väl inte vad många hade förväntat sig av LUGI Dam. Vi hade på papperet ett bra lag, Bella Gulldén anslöt till LUGI. Förutsättningarna såg bra ut men ack så fel man kan ta eller rättare sagt så fel det kan bli. Skadorna radade upp sig och på träningarna var man inte två fulla uppställningar som kunde ”spela match”. Och när en spelare kom tillbaka så var det en annan på skadelistan. Senare på säsongen kom Sabina Jacobsen tillbaka till LUGI också. Med två världsstjärnor plus alla andra så redde laget ut problemet och är kvar i högsta ligan. Nu till lite summering.

4 av de spelare som utmärkts sig under säsongen Cecilia Bjerre, Cornelia Dahlström, Filippa Nyman och Victoria Solli Berg.

En del av kommande siffror eller summeringar SHE medan en del är alla tävlingsmatcher d v s både serie- och cupmatcher. Resultat LUGI Dam 2022-23

Om vi börjar längst bak hos målvakterna så har Victoria Solberg en räddningsprocent på 30 medan Hanna Popaja ligger på 28 %. Mina tankar är ju att dessa siffror inte alltid är rättvisa eftersom räddningarna ofta är ett samarbete mellan försvarsspel och målvaktsspel.

Den LUGI-spelare som gjort flest mål i SHE är Cornelia Dahlström med 104 mål tätt följd av Ceciia Bjerre med 97 mål  Om vi räknar med alla tävlingsmatcher så har Cecilia Bjerre gjort 140 mål och Cornelia Dahlström 137 mål. På tredjeplats finns Filippa Nyman med 73 mål.

Den spelare som spelat flest matcher är Filippa Nyman med 31 matcher tätt följd av Ofelia Hallberg med 29, Hanna Popaja 28 och Cornelia Dahlström 27 match. Här kan du se hur många matcher och mål samtliga spelare gjort. Antal mål o matcher LUGI Dam 2022-23 diagram

Publiken har inte strömmat in i Arenan men trots det har vi ett genomsnitt på 607 personer vilket innebär en andraplats i SHE.

Annat att notera:

  • I februari månads MEP-lag fanns tre LUGI-spelare med, Filippa Nyman, Cecilie Bjerre och Isabella Gulldén.
  • Att i matchen mot Skövde gjorde Ceciia Bjerre 10 mål och 12 assist vilket blev 8,25 MEP

Det finns många prestationer man kunde räkna upp här i detta mellanår. Vi hoppas att nästa säsong blir lite framgångsrikare och att vi då får vara med på upploppet d v s slutspelet.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.