Succé för LUGI-s Damer U!

Efter 10 spelade omgångar i div 2 södra har LUGI Damer U eller HK Farmen som de heter i serien vunnit samtliga 10 matcher. Och vinsterna har varit väldigt övertygande med 11 mål i segermarginal i genomsnitt. Vad är då vinnarkonceptet? Vi har pratat med ansvarig tränare Mads Lyhne Nielsen. På sin utpräglade danska så försöker han förklara vad han anser är receptet.

Men först lite historia och fakta. Det är fjärde säsongen som Mads är ansvarig för Farmen. Starten var i div 3 efter att man dragit sig ur seriespel 2019 på grund av brist på spelare. Förra säsongen slutade laget trea i div 2-serien och laget kvalade till div 1 mot RP Linköping men gick bet på det. I år har man en stomme på 8-9 spelare men har använt 27 spelare hittills denna säsong. 1 spelare är född 2003 och 15 st är födda 2004-2006.

”Receptet är långsiktighet. Vi har 5-6 spelare som följer med från tidigare säsong. Det gör att det blir en kontinuitet i laget hela tiden. Vi har samarbete med Elitlaget och underliggande ungdomslag och ett fantastiskt samarbete med ledarna där. Vi ”byter” spelare med dem hela tiden. Roger Svensson, Anders Eriksson, som var damjuniortränare, har stor del i framgången och tidigare sportchef och damtränare Kenneth Andersson har givit mig flexibilitet att bygga setupet.  Även Maria Adler och David Adébo som varit med i tränarteamet i Damer U har varit ett stort stöd för oss” säger Mads. ”Tanken är att första året spelarna går till Elitlaget så ska de ej vara nr 1 på sin position men ibland blir det så ändå på grund av brist på spelare.”

Det är ett ganska stort ledarteam i U-laget med Mads, Rebecka Lindberg, Marie Lilja, Fredrik Rosengren (lagledare), Maria Mårtensson (fysioterapeut), Dalle Bergström (fysisk tränare).

Reglerna för Farmarlagen är att de ej får gå högre upp i seriesystemet än till div 1. Det gäller oavsett om huvudlaget (LUGI HF i detta fall) ligger i Elitserien eller Allsvenskan.

Förra säsongen blev man nr 5 i finalsteget i USM. I år har man kommit till steg 3 men resan fortsätter där. I senaste matchen vann laget mot dåvarande serietvåan Växjö HF med 38-23(!). På onsdag är det ny match igen. Ett derby mot HF Eslövstjejerna. Vi får se om segerraden fortsätter då. Vi önskar dem lycka till.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.