Steven Plucnar Jacobsen inför HK Malmö

LUGI jagar en derbyseger mot HK Malmö. Vi tog ett snack med nyförvärvet Steven Plucnar Jaconbsen som förväntar sig ett tufft motstånd.
– Om vi når upp till vår bästa nivå kan vi klara det, säger mittsexan.

Inför säsongen var Steven Plucnar Jacobsen ett av flera nyförvärv som anslöt till LUGI. Den danske mittsexan lämnade GOG Håndbold och har fått mycket speltid i den vinröda tröjan under hösten.

– Jag trivs riktigt bra och har kommit in i laget. Jag tycker att vi har många bra talanger, bra tränare och träningar där man utvecklas. Tyvärr har det inte riktigt blivit som vi hoppats på i matcherna. Vi har åkt på många förluster, men vi jobbar på att hitta en stabilitet. Hittills har jag mycket positivt att säga om LUGI, säger Steven Plucnar Jacobsen.

20-åringen är ett riktigt kraftpaket med sina 201 centimeter och under inledningen av säsongen har han fått stort förtroende i försvarsspelet.

– Vi hade lite problem bakåt i de första matcherna. Jag och Jonas Elverhöy hade inte spelat så mycket ihop, men jag tycker att det har blivit bättre nu. Samarbetet mellan oss och målvakterna blir bättre och vi har lite olika formationer som vi kan anpassa efter motstånd.

Vad tycker du att det är för skillnad mellan svensk och dansk handboll?
– Nu när jag spelat några matcher kan jag säga att fysiken skiljer sig. Det är lite mer fysiskt i Danmark, men i Sverige är det snabbare spel. Det blir mycket man-mot-man i försvaret i Handbollsligan, till skillnad från i Danmark där spelarna är mer tunga.

I den senaste omgången åkte LUGI på sin sjunde ligaförlust den här säsongen när man tappade ledningen mot Eskilstuna Guif i slutminuterna.

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra fram till de fem-tio sista minuterna. Då åkte vi på några utvisningar som kostade oss mycket och då tappade vi i slutet. Jag tycker att vi kan ta med oss flera saker från den matchen – försvarsspelet var bra och Victor Hedberg gjorde en fin insats i målet.

Nu ställs LUGI mot HK Malmö i ett Skånederby. Steven Plucnar Jacobsen förväntar sig en tuff match. – Malmö är ett topplag som är med i Europaspelet. De är ett fysiskt lag med bra försvarsspel, så vi måste plocka fram det bästa ur vår offensiv och defensiv för att kunna slå dem. Om vi lyckas med det tror jag att vi har en bra chans, säger han och fortsätter:

– Det är en viktig match för oss och ett derby, så det kommer att bli en svår uppgift. Men om vi når upp till vår bästa nivå kan vi klara det.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.