Segern för LUGI räckte inte

LUGI behövde göra sin del av jobbet för att undvika nerflyttning redan idag, samtidigt som Kungälv inte fick ta poäng av Aranäs. Och visst gjorde LUGI jobbet, MEN det gjorde Kungälv också… Man vann sin match med 24-23 och därmed får LUGI Dam tyvärr spela i Allsvenskan nästa säsong trots att man gjorde en bra match och vann med 29-25 mot VästeråsIrsta.

Första timeouten från hemmalaget kom redan efter 6 minuter vid ställningen 1-2. LUGI’s första spelmål kom först efter 8 minuter efter en något trög och nervös inledning. Trots en del tekniska fel, så hängde hemmalaget med och höll matchen jämn. LUGI gjorde en riktigt bra andra halva av första 30 och gick till ledning i paus med 14-13. Lovisa Delac stod för 5 mål i första halvlek.(Samtidigt ledde Kungälv mot Aranäs med 15-14 i paus, vilket betydde att LUGI var ett allsvenskt lag just då.)

Andra halvlek började som den första slutade med ett LUGI som fick fart på anfallet och fina räddningar av Anna Danielsson i målet. Och man fortsatte att trampa på. Till slut visade ljustavlan  29-25 i hemmafavör efter en väl genomförd match. LUGI gav verkligen allt både framåt och bakåt i denna livsviktiga match. Bästa målskytt i LUGI och i matchen blev Lovisa Delac, som också fick priset som hemmalagets bästa spelare.

Som sagt, så gjorde Kungälv det som dom behövde också. LUGI får därmed ta nya tag i Allsvenska nästa säsong med nye tränaren, Johan Zanotti, vid rodret. Förhoppningsvis blir det en kort vända och att vi återser LUGI Dam i högsta serien snart igen.