Philip Jonsson konkurrerar på M9

Philip Jansson är ett av nyförvärven denna säsong. Med sina 24 år är Philip näst äldst i truppen. Hans position är i första hand M9.

Philips moderklubb är Önnereds HK. Sedan har Philip prövat på några klubbar på västkusten och även i huvudstaden. Han värvades till Sävehof som A-pojke och fortsatte där över juniortiden in i seniortiden där han spelade med deras A-lag. Sedan bar det av till Kungsbacka och HK Aranäs där det blev 3 säsonger i högsta ligan. Och sedan blev det ett år i huvudstaden i AIK (f d Ricoh). AIK åkte ur högsta serien och då gick tåget till Lund och LUGI.

–        Jag trivdes bra i Stockholm som stad. Men handbollen var inte bra. Inte alls lika professionellt som i Göteborg och Lund säger Philip.

På frågan varför det blev LUGI säger Philip att han ville fortsätta spela handboll på högsta nivå.

–        Och sedan fick jag ett samtal från Tomas Axnér. Vi pratade igenom situationen och förutsättningarna och kom fram till vad vi båda ville. Och så blev det LUGI.

Vad är det då som driver Philip till att spela handboll?

–        Jag vill vara med om att tävla om SM-guldet någon gång, det är ett av mina handbollsmål. Sedan vill jag utveckla mitt spel på M9 och senare kanske få en chans utanför Sverige.

För närvarande bor Philip tillsammans med Nikola Stefanovic, Fredrik Ohlsson och hans flickvän. Vid sidan om handbollen har Philip ambitionen att slutföra sina studier till företagsekonom.

När det här publiceras har spelsäsongen redan satt igång och Philip har antecknat sig i målprotokollet för LUGI.

Vi önskar Philip lycka till!

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.