Otrolig vändning av LUGI borta mot YIF!

En oerhört stark laginsats i andra halvlek gav LUGI 2 poäng med hem till LUND i en match där det länge såg ut som om YIF gick mot en storseger.

LUGI började matchen bra men YIF gick ifrån efter ca 10 minuter och trots att LUGIspelarna försökte täppa till den målmässiga luckan så bara växte YIFarnas ledning. 

De vinröda fick ingen träff i försvaret på någon position överhuvudtaget. YIF kom alldeles för lätt till bra lägen och när man inte fick försvarsspelet att stämma blev det inte heller några kontringar eller omställningar. Trots avsaknaden av kontringar gör LUGI 13 mål innan halvtidsvisslan men YIF tillåts tyvärr göra 19!

I andra halvlek kommer LUGI sedan in som ett nytt lag. Anförda av kapten Sjöbrink sätter hela laget en helt annan nivå i sitt försvarsspel vilket också ger några enklare mål. Simon Sejr kommer in i zonen och tar det mesta när försvaret ändå tvingas att kapitulera.

I det uppställda anfallsspelet fortsätter Casper Käll dirigera och regera och LUGI kommer närmare och närmare. Detta stressar YIF till enkla misstag och med några minuter kvar går man till och med förbi i målprotokollet.

LUGI vinner andra halvlek med 16-9 och bragden är fullbordad!

Ystads IF-LUGI 28-29 (19-13)

Målskyttar LUGI: Lucas Pellas 7, Casper Käll 7, Karl Wallinius 4, Carl Möllerström 3, Markus Sjöbrink 3, Isak Persson 2, Linus Eriksson-Lilja 1, Theo Übelacker 1

Fredrik Olsson 1

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.