Ofelia Shoai Hallberg stiger i graderna inom LUGI!

LUGIs unga M6-talang, Ofelia Shoai Hallberg, har under säsongen ofta stått i skuggan av Olivia Löfqvist. Ofelia har dock varit ordinarie i försvarsspelet och verkligen tagit vara på sina chanser när hon fått spela anfallsspel. I sista semifinalen mot Sävehof blev det tex 5 mål från Ofelia!

När Olivia Löfqvist nu försvinner ut i proffslivet väljer LUGI att satsa helhjärtat på Ofelia och man är nu överens om ett nytt 3 årskontrakt, vilket gör att Ofelia stannar i LUGI till 2025! 

Som om inte det vore nog kommer Ofelia även bli ny lagkapten i SHE laget!

” Planen för Ofelia har hela tiden varit att hon skulle vara mogen att ta över den dagen Olivia lämnar. Ofelia är nu verkligen mer än mogen att axla Olivias mantel, både på planen men också som lagkapten! Ofelia har precis fyllt 19 år men jag tycker hon visar både med sitt sätt att spela handboll och sitt sätt att vara att hon ska vara vår nya lagkapten. 

Hon är en naturlig ledare både på och utanför planen och jag är säker på att hon är rätt val att leda LUGI de kommande tre åren”, säger LUGIs sportchef Kenneth Andersson

Några korta frågor till Ofelia!

Hur känns det att få chansen nu när Olivia lämnar? 

Det känns otroligt roligt att få möjligheten att få mer ansvar och en större roll i laget. Samtidigt kommer jag sakna Olivia då hon varit en underbar positionskamrat!

Hur har det varit att vara bakom Olivia?

Det har varit väldigt lärorikt. Hon har lärt mig väldigt mycket och varit en trygghet för mig under dessa år. 

3 år framåt i LUGI, vad har du för mål under dessa år? 

Jag vill fortsätta utvecklas på alla plan, både som handbollsspelare och som person. Jag hoppas att jag kommer få visa vad jag går för och bli en nyckelspelare.

Hur känns det att bli lagkapten!?

Det är en stor ära att bli tilldelad ansvaret som lagkapten. Det känns jätteroligt och spännande! 

Samtidigt kommer jag att fortsätta vara den spelare och lagkamrat jag är, som bidrar med energi och lyfter laget.

Inga tvivel eftersom du är så ung?

Nej. Jag är trygg i mig själv och känner att jag kan ta mig an den rollen på ett bra sätt. Det kommer bli spännande, lärorikt och utvecklande för mig.

Ofelia Hallberg
Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.