Markus Sjöbrink flyttar till Schweiz

LUGI:s lagkapten Markus Sjöbrink lämnar de vinröda efter säsongen för ett proffskontrakt med den anrika schweiziska klubben Pfadi Winterthur: ”Vi har haft en kontinuerlig dialog med Markus om hans framtid och vi är glada över att hans mål om ett proffskontrakt kunde uppfyllas”, säger sportchefen Kenneth Andersson. ”Det ska bli ett roligt äventyr som jag ser fram emot”, kommenterar Markus Sjöbrink.

Markus Sjöbrink spelar sin tredje säsong för LUGI och har haft en central roll i laget både som trea i försvaret och som linjespelare i anfallet. ”Både på och utanför planen har Markus varit ett föredöme genom sin inställning, attityd och karaktär”, kommenterar Kenneth Andersson övergången. ”Som ett led i det pågående arbetet att förstärka laget inför kommande säsong har vi även börjat med att leta efter en ersättare till Markus”, avslutar Kenneth Andersson.

”Det har varit en ynnest att vara lagkapten för LUGI. Som lag går vi genom en generationsväxling just nu, där vi börjar se stora framsteg på många spelare. Vi har bevisat att vi kan slå de bästa lagen i serien och utvecklas för varje dag som går. Kan vi bygga vidare på den fina avslutningen av höstsäsongen, så tror jag vi blir farliga framåt våren”, kommenterar Markus Sjöbrink övergången och ambitionsnivån inför sina sista månader i LUGI-tröjan.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.