Marc Uhd inför mötet mot Hallby i Handbollsligan

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

 

Efter tre raka förluster väntar nu dubbla möten med Hallby. I Sparbanken Skåne Arena står det viktiga poäng på spel när LUGI vill bryta en negativ trend. 

– Jag vill att vi ska tro på det vi gör, säger Marc Uhd. 

LUGI kommer från en tuff period med tre raka förluster mot Sävehof, Alingsås och Skövde. I måndags ryckte Skövde ifrån i slutet av första halvlek och till slut förlorade LUGI med 24–32. 

– Jag tycker faktiskt att vår offensiv har varit bra hela säsongen, och under de första 25 minuterna visade vi upp ett fint anfallsspel mot Skövde. Då låg vi under med 7–9 och sedan rann det iväg. Vi gör många bra saker, men får inte belöning för det just nu, säger Marc Uhd. 

Vad har du pratat med spelarna om för att ni ska studsa tillbaka?

– Att vi måste höja oss i försvarsspelet och använda oss mer av vår fysik. Just nu spelar vi lite för mycket på motståndarnas premisser, så var det lite i måndags också. Defensivt ska vi bestämma och offensivt ska vi fortsätta på samma spår som mot Skövde. 

Nu väntar en viktig vecka för LUGI när man ställs mot Hallby två gånger om. Först på hemmaplan och sedan väntar ett nytt möte i Jönköping nästa onsdag. Efter det kliver LUGI in i ett tuffare schema med dubbelmöten mot Ystads IF och HK Malmö. 

– Mot Hallby förväntar jag mig en match med bra tempo. De har en bra spelare i Olle Ek och han måste vi se till att stoppa på ett bra sätt. Jag vill att vi ska tro på det vi gör. 

Hallby är två poäng bakom LUGI. Hur viktig är matchen?

– Den är viktig, speciellt eftersom vi möter Hallby två gånger nu. Vi har haft sämre matcher mot Sävehof och Alingsås, men i senaste matchen mot Skövde spelade vi lite bättre. Det är viktiga poäng som vi vill ta mot Hallby, avslutar Marc Uhd.

 

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.