Marc Uhd inför kvartsfinal 4

Det är vinröd matchboll inför rond fyra mellan LUGI och Ystads IF. Huvudtränare Marc Uhd hoppas kunna förvalta läget och säkra semifinalplatsen under påskafton.
– Vi slipper gärna att åka till Ystad nästa vecka, säger Uhd.

Det var tidig träning som gällde för LUGI på långfredagen. Laget samlades redan under förmiddagen och spelade ihop sig ytterligare inför den fjärde kvartsfinalen mot Ystads IF.

– Det var lite anfallsspel och video. Det var en rätt lugn förberedelseträning. Vi ska försöka minska våra sämre perioder i matcherna, rapporterar huvudtränare Uhd som under slutspelet har tagit hjälp av ett par danska tränarkollegor.

– Jag snackar med kompisar i Danmark som också ser matcherna. Det är några handbollstränare som följer oss. Det är nyttigt.

Hur var känslan efter segern i onsdags?

– Ren eufori. Det var en skön seger. Men vi är ödmjuka inför kvartsfinal 4. VI hade lite maxprestationer från Simon (Sejr), Möllerström (Carl) och Kalle (Wallinius)

Vad förväntar du dig från Ystad på påskafton?

– Desperata är fel ord. Jag tror de kommer vara mycket försiktiga. De har kniven mot strupen och vill gärna göra allt rätt. Vi är medvetna om att det kan bli en fysisk match och är bättre förberedda nu. Vi kommer inte bli lika överraskade som i match 2.

Ystads Kim Andersson är en av Handbollsligans största stjärnor. Än så länge har han inte spelat särskilt mycket. Tror du vi får se mer av Kim nu?

– Jag vet inte riktigt. Det känns som att Kim inte är hundraprocentigt fit. Han har inte haft en stor roll. Jag skulle tro att han är hämmad av en skada. Men vi kommer vara förbereda oavsett Ystad-lag. Vi slipper gärna att åka dit nästa vecka.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.