LUGI-vinst gav ledning 2-1 i matcher

LUGI hade lite av kniven mot strupen i dagens match. Förlust så var det underläge med 1-2, vinst så var det närmare matchbollen. Och LUGI spelade disciplinerat och klokt. Efter halvtidsledning med 17-15 så vann LUGI till slut med 36-31. Fredrik Olsson blev 10-målsskytt och Victor Hedberg var närmare 40 i räddningsprocent i matchen.

Axel Månsson var en profilerna i dagens match (Foto Kenneth Landgren)

LUGI gjorde en rivstart och tog ledningen 3-0 vilket ledde till timeout för Skånela redan efter drygt 3 minuter. Timeouten gav resultat för Skånela som gick upp i ledning med både 5-7 och 7-9 innan det var Milosevics tur att ta timeout. Och detta gav också resultat som gjorde att LUGI var ikapp och förbi efter 21 min. Lagen följdes åt men i slutet av första halvlek hade Fredrik Olssons skytte gett resultat och LUGI var i ledning med 17-15. LUGI fördelade målskyttet i första halvlek på 8 spelare där Fredrik Olsson var framgångsrikast med 5 mål. I Skånela var Filip Tapper 3-målsskytt. Victor Hedberg hade en räddningsprocent på 40 i första halvlek.

LUGI fortsatte andra halvlek där man slutade första. En bra stund tog man till 7 mot 6 i anfallet och det gav utdelning. Och var det inte inspel till M6 eller kantspelare sä tog Fredrik Olsson själv hand om avslutningen. Även Axel Månsson hade lite av julafton med kreativa inspel eller avslut. De sista 10 minuterna kändes som att alla väntade på slutsignalen.

LUGI-s mål fördelades på 10 målskyttar vilket är bra. Det visade sig att LUGI hade läst på Skånelas målvaktsspel bättre inför den här matchen. I Skånela var det Filip Tapper, Simon Lindberg och Gustav Näslund som var framgångsrikaste målskyttar.

Filip Tapper fick pris som Skånelas bästa lirare och Axel Månsson i LUGI.

Lagen hade 2 utvisningar vardera.

Målskyttar LUGI: Fredrik Olsson 10, Axel Månsson 5, Adrian Hesslekrans 5, Jakob Söderberg 3, Mads Kragh Thomsen 3, Måns Simonsson 3, Christopher Schnell 2, Axel Andersson 2, Oliver Olsson 2, Casper Käll 1