LUGI vann svängig match mot Kungälv

LUGI kunde till slut knyta ihop säcken och vinna dagens bortamatch mot Kungälv. Segern med 23-22 gav ytterligare två sköna poäng och dessutom revansch för den någon oväntade förlusten i lagens förra möte.

Precis som i matchen mot Boden, så var LUGI en aning trögstartade. Tekniska fel och missade passningar tvingade Kenneth Andersson att ta lagets första timeout efter 10 minuter. Då ledde hemmalaget med 5-3. Spelet blev dock bättre och bättre efter hand. Kungälv kastade också bort en del bollar, vilket gjorde att LUGI kröp allt närmare målmässigt. Andra halvan av första halvlek blev betydligt bättre av LUGI. Gästerna var också uppe i ledning med 11-9, men Kungälv kunde både reducera och kvittera innan första halvlek var till ända. 11-11 kändes ändå som ett rättvist resultat efter 30 minuter. Olivia Löfqvist och Ebba Lundstedt var målbäst i LUGI i första halvlek med 3 mål vardera.

LUGI inledde andra halvlek med att göra 6-1 och såg ut att segla ifrån ordentligt och kunna vinna tämligen komfortabelt. Men en snabb replik från hemmalaget med 4 raka mål gjorde att det helt plötsligt stod 16-18 på tavlan. Och ännu jämnare skulle det bli och LUGI-fans runt om kunde nog se tecken på en upprepning av förra matchen lagen emellan när Kungälv hämtade upp ett stort underläge och till slut vann med 22-20. Men denna gången kom inte hemmalaget riktigt ifatt. Slutet blev spännande och dramatiskt, men LUGI behöll kylan och övertaget matchen ut och kunde till slut vinna med 23-22. Men det satt hårt inne och LUGI-spelare och ledare är nog inte helt nöjda med hur matchen gestaltade sig. En hel del slarv och missade frilägen av det för dagen vitklädda LUGI kunde straffat sig till slut.

Isabella Mouratidou gjorde en stabil insats i målet

Nu lyckades man till slut knyta ihop säcken med lite tur och kyla i avgörande lägen och fick med sig två poäng ytterligare i kampen om den så viktiga fjärdeplatsen i tabellen.

Wilma Pettersson i Kungälv var den som främst höll på att förstöra dagen för LUGI. Hon stod för hela 8 mål och ställde till mycket problem för gästerna från Lund.

I LUGI stod Isabella Mouratidou för en stabil insats i målet och gjorde en hel del avgörande räddningar. Hanna Flodman fick åter fart på sitt skytte och blev målbäst i LUGI med 6 baljor. Flera av hennes mål var spektakulära skott från 10-11 meter. Även samarbetet med Clara Lerby på kanten fungerade hyfsat i matchen.

Två raka vinster för vinrött torde dock vara positivt för självförtroendet när man i nästa match stöter på serieledarna från Höör, H65. Den matchen spelas nästa söndag i Arenan i Lund.