LUGI vann Skånederbyt

Härlig seger för LUGI mot HK Malmö!

Talangerna i LUGI satte högsta fart från start och förde matchen första 15 minuterna. Man leddemed 2-3 mål men ju längre den första halvleken gick, desto närmre kom HK Malmö. LUGI speladedock väldigt disciplinerat och vägrade släppa HK Malmö förbi sig i protokollet.

De få tekniska fel som LUGI bjöd på under den första akten kom tyvärr i den period då man spelade med en man mindre och därmed tagit ut målvakten och då var HK Malmö inte sena på att omsätta LUGIs bjudningar i mål. Malmös tyngd och de oturliga anfallsingripandena utan målvakt
gjorde att HK Malmö gick till halvtidsvila med siffrorna 12-15 på tavlan.

En av LUGIs bästa spelare i första halvlek, Simon Sejr i målet, byttes i halvlek mot kollegan Anton Hagvall och Anton tackade för förtroendet och nådde en ännu högre toppen Simon under den andra halvleken!

Anförda av Anton Hagvall längst bak trummade LUGI på och gick snabbt ikapp HK Malmö och väldigt snabbt också förbi. 12-15 underläget i halvlek var efter 10 minuter i andra halvlek uppätet och sedan förde LUGI matchen med 2-3 bollars övertag på gästerna.

Många i publiken var dock oroliga för att Malmös två tunga uppställningar skulle bära frukt precis som det gjort i första halvleks avslutning men de LUGI redde ut den anstormning som kom och kontrollerade sin ledning matchen ut.

En riktigt imponerande seger skrivs till slut till 26-24 mot ett meriterat motstånd. Laginsatsen var enorm, tändningen på max och viljan att vinna gick inte att ta fel på denna fredagkväll i hemmalaget.

Många spelare i LUGI var med och bidrog. Även om det i första hand var en oerhört stabil laginsats bör några spelare kanske nämnas ytterligare.
Målvakterna Simon Sejr (38%) och Anton Hagvall (50%) var båda väldigt bra. Mittförsvarare Markus Sjöbrink gör ett oerhört jobb i det tysta och fick dessutom kröna kvällen med 4 mål på 4 skott. Lukas Pellas klev fram och gör sina mål i andra halvlek och vilka mål han gör!

Sparbanken Skåne Arena kokade under slutminuterna och vi passar även på att tacka alla som vardär och hjälpte fram killarna till segern!

Vi hoppas vi ses igen redan på torsdag då serieledande(!) IFK Ystad kommer på besök.

LUGI-HK Malmö 26-24 (12-15)
Målskyttar LUGI:Lucas Pellas 8, Marcus Sjöbrink 4, Karl Wallinius 4, Fredrik Olsson 3, Isak Persson 2, Philip Jonsson 1, Niklas Paradis 1, Casper Käll 1, Theo Übelacker 1, Carl Möllerström 1