LUGI nära poäng mot Kristianstad

Efter en mycket dålig inledning med underläge på 4 mål redan efter 13 minuter så knaprade LUGI in på underläget och hade lika vid några tillfällen. Men slarv i sista anfallet tog bort möjligheten att kvittera slutresultatet. Det blev förlust med 22-21 efter underläge 12-8 i halvlek.

Casper Käll 7 mål mot Kristianstad.

Tekniska problem på CMore tog bort möjligheten att se inledningen av matchen. Men LUGI kom i underläge direkt. LUGI spelade sig till bra läge men då stod Kristianstads målvakt Leo Larsson i vägen. Och så fortsatte det hela matchen. Bara i andra halvlek var det runt 6 missade avslut i rena lägen för LUGI-spelarna.

LUGI:s försvarsspel var bra matchen igenom och om inte försvaret stoppade hemmalaget så motade Simon Sejr Jensen som hade avlöst Anton Hagvall i målet. De spelare som framåt höll LUGI kvar i matchen var Casper Käll (7 mål) och Karl Wallinius (5 mål). Caspers stegisättning är underbart att se när det fungerar. I slutet kom även Hugo Forsberg in på 9 meter och störde Kristianstads försvarsspel. Lucas Pellas satte straffar och kontringar som till slut blev 5 mål för hans del. Marcus Sjöbrink fick utgå i andra halvlek och då spelade Nikola Stefanovic på 6 meter.

Jag är väldigt besviken att vi inte vann denna matchen inleder Tomas Axnér samtalet efter. Vi står väldigt bra bakåt och kanske speciellt i andra halvlek utan Marcus. 10 insläppta mål på en halvlek är bra. Men vi får inte slarva och vi måste sätta våra frilägen. Vi går från underläge 15-10 till 16-16 och sedan hämtar vi upp ytterligare ett tremålsunderläge. Sedan blir det en miss i kommunikationen i sista anfallet. Men killarna måste lära sig att förstå att man kan pressa de bästa lagen.

– Jag tycker att Casper Käll tar ett stort ansvar idag avslutar Tomas telefonpratet.

Kristianstad var verklige pressade i slutet och matchen kunde slutat med en poäng till LUGI vilket inte hade varit orättvist. Men då får man inte missa friläge eller passa bort bollarna så lätt som man gjorde idag.