LUGI knep poäng efter stort underläge

Önnered-LUGI 15/1

Önnered och LUGI har båda haft det en aning tufft på senaste tiden. Båda lagen stod på fyra raka förluster. Nu bröts den negativa trenden när man delade på poängen efter en stark upphämtning av LUGI. Efter underläge med 11-18, visade man upp en otrolig moral och kämpaglöd och kunde med ett fåtal sekunder kvar trycka in 20-20 och få med sig en viktig poäng.

Om första halvlek i förra matchen var en målexplosion, så var det precis tvärtom i dagens match. Målsnålt, med två täta försvar, var det som kännetecknade inledningen av kampen. Gästande LUGI visade stort tålamod framåt, men hade en aning svårt att få till det sista, att komma i bra lägen och kunna avsluta. 8 mål framåt visar tydliga tecken på just detta. Nu hade Önnered lite samma bekymmer, men fick fin utdelning via sin högerkant. Janita Svenheden i hemmalaget noterades för fyra mål under första 30 minuterna. Lika många gånger nätade LUGI´s Emma Navne. 10-8 till ÖHK i paus.

I början av andra halvlek drog Önnered ifrån i målprotokollet och redan efter fem minuter tog Kenneth Andersson timeout och efter ytterligare fem kom gästernas tredje och sista timeout. Nu hjälpte inte detta utan hemmalaget hade fortfarande bäst flyt och utdelning och såg ut att gå mot en solklar seger. MEN! En match är, som bekant, 60 minuter och vid ställningen 18-11 började LUGI upphämtningen. Sakta, men säkert, kröp man allt närmare målmässigt. Mål för mål åts in och med 6 raka mål i slutet kunde till slut LUGI´s inlånade nyförvärv, Jonna Jelbring, forcera in 20-20 med ett fåtal sekunder kvar. Hos ett jublande bortalag drogs nog många suckar av lättnad efter en turbulent tid med ofrivilligt träningsuppehåll och allt för lite träning tillsammans.

Ett stort steg fram måste man ändå säga att kvällens match var. 20 mål framåt har kanske mer att önska, men Önnereds försvar var svårforcerat och man lyckades inte riktigt lösa deras 5-1, som störde LUGI´s anfallsspel ordentligt.

Emma Navne i LUGI blev fyramålsskytt i matchen (arkivbild)

Emma Navne och nämnda Jonna Jelbring stod för fyra mål vardera. Jelbrings debut i LUGI-tröjan bådar riktigt gott inför fortsättningen. Plus också för LUGI-försvaret, som gjorde det riktigt bra. Ett stort steg framåt om man jämför med förra matchen.

Redan på tisdag är det dags för LUGI att dra på sig matchtröjan igen. Då kommer IK Sävehof på besök i Arenan.