LUGI-H65 19-28 (8-14)

Seriestarten för LUGI:s damlag är om ca 2 veckor. Men genrepet spelades redan idag den 1 sept. Och det var grannlaget H65 som stod för motståndet. H 65 vann klart och övertygande med 28-19.

De första minuterna hängde LUGI med hyfsat tack vare Hannah Flodmans skytte. 4 av de 5 första LUGI-målen var Hannahs. Men H65 var väldigt starka i sitt försvar och sedan utnyttjas det till snabba uppspel och kontringar. Om undertecknad inte räknat fel så var 1 av de 10 första målen för H65 spelmål. Resten var resultat av kontringar.

–        Vi vet ju om detta så vi borde vårda bollen bättre när vi anfaller menar Olivia Löfqvist


Olivia Löfqvist menade att nuläget med skador i truppen är orsak till storförlusten

Första halvlek slutade med 6 måls underläge. I början av andra så var LUGI:s spel bättre och det gav effekten att man kom närmare i målprotokollet. Men sedan orkade inte spelarna fullfölja detta.

–        Vi är för få spelare, det är det som är problemet fortsätter Olivia. Speciellt på 9 meter. Idag var vi 4 st på 9-meter varav 2 spelar på en plats de inte är vana vid.

–        Det är aldrig roligt att förlora menar Olivia till slut.

H65 ska ha all heder för segern och spelet som var väldigt imponerande. Bra försvarsspel och bra utkast från målvakterna.

I LUGI:s mål delade som tidigare denna syssla av Esmeralda Fetahovic, Isabella Mouratidou och Hanna Popaja.


Hannah Flodman stod för 9 mål idag

Av utespelarna ska Hannah Flodman, Sarah Carlström och Olivia Löfqvist ha godkänt. Kantspelarna fick ej så många chanser men Clara Lerby tog vara på nästa alla sina chanser.

Målskyttar LUGI:

Hannah Flodman 9, Sara Carlström 3, Clara Lerby 3, Olivia Löfqvist 3, Julia Sandell 1.

Lars-Erik Nilsson

Matchbilder kommer senare


Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.