LUGI förstärker damtruppen med rutinerad mittnia!

Lovisa Delac kommer närmast från Kristianstad HK och ansluter nu till LUGI inför säsongen 2023/2024. Lovisa har tidigare spelat i både Allsvenskan med Eskilstuna GUIF och med Önnereds HK i SHE.

I truppen finns redan hennes syster Sofia som under året har rehabat sin knäskada och snart väntas tillbaka på banan.

”Lovisa är en fantastisk förstärkning för Lugi och kommer ge oss ännu mer stabilitet och flexibilitet i anfallet.  Hon är också en rutinerad SHE spelare som ger oss nya alternativ i försvaret och hjälpa vårt ungt lag med sitt erfarenhet medans hon är fortfarande nyfiken och ambitiös att utveckla vidare”, säger Timo Glave, Huvudtränare för LUGI Dam.

”Presentationen och boosten från tränaren Timo Glave och från Bella Gulldén avgjorde att jag blir kvar i Skåne. Jag kommer bli en av de äldre i ett ungt lag men jag vill fortfarande utvecklas och det känns som jag har rätt personer runt omkring mig för det”, säger Lovisa Delac 

”Jag är väldigt glad över att få jobba med Lovisa – hon kommer säkerligen också att leda våra unga spelare och därmed utgöra en stor förstärkning både på och utanför planen. Våra första samtal var riktigt bra och jag ser fram emot vårt samarbete”, säger Timo Glave 

Jag ser fram emot att få tillhöra ett spännande Lugi!”, avslutar Lovisa

Kontraktet gäller 1 + 1 år.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.