Lovisa Delac förlänger

Föreningen är mycket glad över att kunna meddela att vi är överrens med Lovisa Delac om en kontraktsförlängning. Lovisa med erfarenhet från GUIF och Kristianstad HK var under våren en av de ledande spelarna på 9-meter när laget så när hade nått en kvalplats. Lovisa är en nyckelspelare och en mycket seriös idrottare.

– Tränarfrågan och helheten avgjorde helt. Jag stod inför en del olika val efter nedflyttningen men helheten har vart viktig och avgörande för mig. Jag trivs jättebra i Lund och LUGI är en fin förening där jag trivs otroligt bra. Att Zanotti kommit in som tränare har också betytt mycket för mig och laget. Trivs bra med honom och Mads. Jag är också taggad att ta oss tillbaka – jag kommer göra allt för att LUGI´s damlag ska återta den plats där de hör hemma – i handbollsligan, säger Lovisa Delac.

– Vårt lagbygge fortsätter och att Lovisa väljer att stanna innebär att en stor och enormt viktig pusselbit är på plats. Inte bara när det kommer till att stärka truppen utan även när det kommer till att bygga den kultur vi vill ha i LUGI. Lovisa har under sin tid i klubben blivit en kulturbärare, både när det gäller hennes rutin, hennes kunskap och hennes hängivenhet till att träna och bli bättre och göra andra bättre, säger tränare Johan Zanotti.

– Lovisa drogs i början av säsongen med lite skadebekymmer men efter hand har hon bara blivit viktigare och viktigare för laget. Lovisa har spetsegenskaper som betyder mycket för oss på planen men hon bidrar också i klubben utanför planen på olika sätt. Hon är en ledare som får med sig spelarna.  Detta var en viktig förlängning i vår strävan att bygga ett långsiktigt starkt lag, säger Klubbchef Emme Adebo.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.