Kenneth Andersson inför VästeråsIrsta

Slutspelsjakten är i full gång och i helgen väntar en tuff uppgift mot VästeråsIrsta. Vi tog ett snack med Kenneth Andersson inför söndagens viktiga hemmamatch.
– Vi måste få anfallsspelet att fungera, säger LUGI:s tränare och sportchef.

För andra gången den här säsongen åkte LUGI på en stor förlust mot Sävehof – den här gången med 38–26 i Partille Arena.

– Den främsta anledningen vi släppte in många mål var att vi föll igenom i anfallsspelet i andra halvlek. Vi hann inte ens påbörja våra anfall och det var inte bra. Vi är besvikna över att det blev så med tanke på att vi gjorde en bra första halvlek där vårt uppställda försvarsspel var ett stort fall framåt. Vi tog kamperna, men det hjälper inte när vi bjöd på för mycket kontringar, säger Kenneth Andersson.

Kan man släppa förlusten ganska snabbt i och med att Sävehof är en nivå över alla andra lag?
– Nej, inte som det såg ut. Om man ger det andra lagen bollen oprovocerat kvittar det om det är divison 3 eller Champions League. Vi ska inte skylla på att det var Sävehof vi mötte senast.

Nu blir det en hård kamp om slutspelsplatserna där sex lag befinner sig inom tre poäng. LUGI ligger just nu på åttonde plats, en poäng ovanför Skövde i ingenmansland.

– Nu har Kristianstad klivit av, men det blir ett tajt race om platserna. Skövde har dessutom bäst program så jag har svårt att se dem misslyckas. Det kommer att bli en hård strid in i det sista och vi ska göra det vi kan för att hamna på rätt sida.

Nu väntar en viktig hemmamatch mot VästeråsIrsta som har lika många poäng som LUGI – dock med en match mer spelad.

– De är ojämna precis som vi. De kan vinna med tio mål och förlora matcher som de inte ska. Främst har de ett offensivt försvar som kan skapa problem för oss. Vi har haft det svårare mot lag som kliver högt och vi måste hitta lösningar på det. Vi är förberedda på att de spelar högt, men vi ska få det att funka också. De är duktiga på att kontra och springa.

En spelare som imponerat i VästeråsIrsta är Hannah Flodman som gjort 19 mål på de två senaste matcherna. Efter fyra säsonger i LUGI flyttade vänsternian tillbaka till sin gamla klubb i höstas.

– Hon har kommit igång och är en riktig målmaskin när hon är i form. Det är roligt för Flodman, men hon får gärna sätta en parantes mot oss på söndag. Att få stopp på Hannah Flodman blir en viktig del för oss.

Vad vill du se från ditt lag?
– Vi måste hålla nere de tekniska felen och få anfallsspelet att fungera. Emma Navne och Cecilie Bjerre lär bli punktmarkerade så vi behöver fler som kliver fram.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.