Kenneth Andersson inför LUGI-Sävehof

Kenneth Andersson har fått en lysande start som tränare i LUGI. Efter uppehållet har laget inlett starkt med två raka segrar. I söndagens returmöte med Sävehof kommer laget däremot att ledas av Tomas Axnér.

– Det är inte så dramatiskt som det låter, säger Kenneth Andersson.

I början av november blev Kenneth Andersson ny tränare för LUGI. I den första matchen blev det förlust mot Skuru, men efter det har laget tagit tre raka segrar och inlett starkt efter VM-uppehållet.

Kenneth Andersson gör high five i segermatchen mot Heid.

– Under VM-uppehållet fick vi mer tid att träna tillsammans. Vi körde på ganska tufft och ökade dosen där vi hoppas på en effekt längre fram. Spelarna har ställt upp jättebra och och tagit till sig mycket saker på kort tid. Jag hade inte kunnat drömma om att det skulle gå såpass snabbt. Det är en jäkligt lyhörd grupp som vill mycket, säger Kenneth Andersson.

I den första matchen efter uppehållet besegrades Skövde på bortaplan med xx–xx. På annandagen följde LUGI upp med att ta en tung skalp borta mot Sävehof. Laget vann med uddamålet, 28–27, efter stor dramatik i slutet.

– Mot Skövde gjorde vi en väldigt bra första halvlek, men sedan missade vi alldeles för mycket lägen som gjorde att det ändå blev jämnt i slutet. Det var lite samma sak mot Sävehof där vi ett tag ledde med fem mål. Men sedan brände vi rena lägen när vi hade möjlighet att hänga av dem, säger Kenneth och fortsätter:

– Vi jobbar för att spelet ska sitta i 60 minuter. Under den korta tid vi haft blir det bättre och vi jobbar för att hitta en stabil nivå. Sedan har vi gjort det väldigt bra kollektivt i försvaret och i anfallet litar vi inte på en eller två spelare. Alla vågar vara med, senast var det Tyra Axnér som gjorde fyra mål. Det är extra roligt med de unga spelarna.

Vad är du mest nöjd med under den korta tid du varit tränare?

– För mig är det att vi lyckats få ihop ett bra kollektiv. Spelarna har ställt upp på ett väldigt bra sätt och hjälper varandra mycket i spelet. Alla anfallsspelare har legat på ungefär lika många mål i varje match så det är positivt också. Där vill vi hitta mer och mer trygghet.

Redan under söndagen ställs LUGI mot Sävehof igen. Efter segern på annandagen skiljer det nu två poäng upp till regerande mästarna på tredjeplats.

– De kommer att vara revanschsugna och gå ut tidigt för att försöka sätta nivån. De lär höja tempot, men det har vi inget emot. Vi gynnas av det och gillar att spela med högre tempo. Sävehof kommer nog också att vara desperata, de förväntade sig nog en vinst mot oss senast men vet att de måste höja sig. De har flera duktiga spelare och har en högre nivå i sig, men vi ska lugnt och fint jobba vidare med vårt. Vi måste göra en bra prestation över 60 minuter för att ta två poäng.

Laget kommer dock inte att ledas av Kenneth Andersson i söndagens match. Istället kommer laget att ledas av herrlagets tränare Tomas Axnér.

– Tidigare i år visste jag inte att jag skulle vara tränare, så jag hade ett antal grejer inbokade som inte går att flytta. Tomas var med på videogenomgången innan torsdagens match och var med på träningen i fredags. Vi är såpass nära varandra och samarbetar mycket ändå, så det är inga större konstigheter. Han har hjälpt till ibland på träningarna också, så det är inte så dramatiskt som det låter. Vi ska sätta ihop en gemensam matchplan sedan har han helt fria tyglar under matchen.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.