Josefine Hultberg Dahlgren inför Sävehof

Ikväll väntar en stor utmaning för de vinröda när man ställs mot Sävehof. Vi tog ett snack med Josefine Hultberg Dahlgren som berättar om den första tiden i klubben och hur laget ska störa serieledarna.
– Det kommer att bli viktigt med mycket fart, säger 21-åringen som värvades från VästeråsIrsta.

LUGI är igång med matchandet igen och svarade för en stark insats när man besegrade Heid med 31–18 i omstarten av SHE.

– Det är jätteskönt att vara igång i och med att vi inte hade spelat match på två månader. Vi har inte heller lyckats få till någon träningsmatch och det är inte så vanligt samt att vi haft några sjuka och skadade även efter årsskiftet. Det var lite knackigt mot Heid men vi var riktigt taggade när matchen drog igång. Det syntes på resultatet att vi saknat att spela, säger Josefine Hultberg Dahlgren.

21-åringen satt på bänken mot Heid och fick se sin målvaktskollega Hanna Popaja storspela när laget tog två säkra poäng.

– Vi var stabila bakåt och hjälpte Hanna i målet som fick göra många räddningar. Hon gjorde en riktigt bra match och tog flera fria skott som försvaret missade. Alla i laget kämpade och hängde inte med huvudena. Vi hjälpte varandra till en bra vinst.

Josefine Hultberg Dahlgren flyttade till LUGI inför säsongen från VästeråsIrsta och har fått mycket speltid under sin första tid i vinrött.

– Jag kände att det finns bra utvecklingsmöjligheter i Skåne och i LUGI. Samtidigt ville jag testa ett miljöombyte och Kenneth Andersson visade förtroende för mig, så det känns kul. Sedan jag var liten har jag alltid velat spela i Skåne. Jag var sugen på att börja plugga nu också och då fanns det bra möjligheter i Lund. Det här är en bra förening att ta nästa steg i.

Är du nöjd över hur säsongen gått hittills?
– Jag är ganska kritisk mot mig själv och känner att det är några matcher som jag inte är helt nöjd med. Det finns alltid något som inte är tillräckligt bra. Jag tycker att jag och Hanna Popaja kommer bra överens. Vi är glada för varandra och om jag inte spelar på topp kan Hanna kliva in och göra det bra, så det känns skönt.

Hanna Popaja spelade senast, men annars har du fått mest speltid. Hur ser du på målvaktssituationen?
– Jag tycker att den är bra. Det är kul att Kenneth satsar på unga målvakter som oss. Vi hjälper varandra och har kul tillsammans. Det är inte så att någon blir tjurig för att den andra spelar, utan vi är glada för varandras skull. Man vet att sin tid kommer att komma och Kenneth är inte låst vid något.

Ikväll väntar en tuff utmaning i Sparbanken Skåne Arena när serieledarna i Sävehof står för motståndet.

– Det är såklart lite nervöst, men jag känner mest att det bara ska bli kul att spela. Det ska verkligen bli intressant att veta vart vi ligger, och det brukar man få se när man möter ett topplag. Vi ska ge dem en match och det kan kan vi göra om vi fokuserar på det vi sagt och krigar för varandra. Då är det inte omöjligt.

Kvällens möte innebär att Hultberg Dahlgren kommer att ställas mot etablerade spelare som Jamina Roberts, Laura Jensen och tidigare lagkamraten Frida Rosell från VästeråsIrsta – en utmaning som målvakten ser fram emot.

– Det är jättekul att möta spelare som är så skickliga. Jag ser det som bra träning att få bra skott mot sig. Det har blivit en del analys inför matchen för att se om man hittar mönster. Det är kul att det finns spelare som dem i den här serien.

Vad måste ni lyckas med för att störa Sävehof?
– Det kommer att bli viktigt med mycket fart, att vi inte drar ner på tempot allt för mycket. Om vi står bra bakåt och får enkla räddningar kan vi sedan trycka igång det i första- och andrafas. Sedan är det viktigt att vi är noggranna och drar ner på de tekniska felen också.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.