Jonna Jelbring inför VästeråsIrsta

Ett revanschsuget LUGI gästas av VästeråsIrsta på söndagseftermiddagen. Vi tog ett snack med inlånade Jonna Jelbring om första tiden i Vinrött och vad som gick snett mot Boden i torsdags.

LUGI led en av de tyngsta nederlagen den här säsongen tidigare i veckan när man föll hemma mot tabelljumbon Boden med 20–24. Jonna Jelbring pekar framför allt på det statiska anfallsspelet som orsak för förlusten.

– Vi blev för individuella. I matchen mot Sävehof spelade vi tillsammans och släppte bollen bra. Nu tog tre steg och studsade. Det funkar inte. Att göra 20 mål är inte jättebra. Dessutom fick vi fyra bollar i öppen kasse efter slarv framåt, berättar Jelbring.

Varför lyckades ni inte komma upp i nivå?

– Jag vet inte riktigt. Vi hade en bra känsla på uppvärmning. Men det kändes som att vi ställde in skorna. Sen tycker jag Boden har ett bra lag, även om de ligger sist.

Vad sade ni till varandra i omklädningsrummet efter slutsignal?

– Det var inte någon annan än Kenneth som snackade. Vi var väldigt besvikna. Men det gäller att bryta ihop och komma igen. Nu har vi haft två bra träningar och känner oss fräscha till matchen mot Västerås. Vi ska ta revansch på oss själva och se till att slutspelsplatsen är vår.

Du lånades in från Ystads IF med kort varsel tidigare i vintras. Hur vill du beskriva din första tid i LUGI?

– Väldigt lärorik och rolig. Jag har kommit in i laget bra och spelarna har välkomnat mig. Sen är det kul med mycket speltid också och förtroende på plan.

Du spelar vanligtvis på högernio i YIF men i LUGI har du fått spela på kanten. Hur trivs du som högersexa?

– Faktiskt förvånansvärt bra. Jag söker kanske lite mer utspel än vad jag har fått. Det är lite annan teknik men på det stora hela har det gått bra.

Du presenterade dig med besked i den vinröda tröjan när du räddade en poäng borta mot Önnered och kvitterade i slutsekunderna. Vad minns du från den kvällen?

– Det var härligt. Jag hade fullt med samtal och sms från kompisar och familj. Det kändes riktigt bra.

Du har nu spelat dina tre första SHE-matcher i karriären. Vad är den största skillnaden från division 1 där du spelade med Ystad?

– Tempot på spelet och fysiken. Man möter bättre spelare helt enkelt.

Vad vet du om VästeråsIrsta som gästar er på söndag?

– Ja, nu har vi kollat på video och jag har pluggat själv. Så jag vet en del. Deras högernia gillar att komma i snabb fart. Hennes kullager måste vi se upp med. Vad jag har förstått gjorde hon många mål när LUGI spelade borta mot dem i höstas. Sen kör de gärna sju mot fem i övertalsspel.

Går det att hantera ett sju mot fem-spel?

– Det är bara att jobba bollsida. Men antagligen blir det läge någonstans. Vi får släppa där vår målvakt vill ha det.

Vad blir viktigast för er i matchen?

– Att sätta försvarsspelet och börja springa. Vi behöver göra enkla mål som vi inte har gjort de senaste matcherna. Vi behöver smälla på. Allihopa vill ha revansch och är taggade. Det känns bra, avslutar Jellbring.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.