Joel Tulldahl ny assisterande tränare

Tillsammans med huvudtränare Kenneth Andersson kommer Joel Tulldahl att leda LUGI:s damer kommande säsong.
– Det ska bli spännande att jobba med den här gruppen. Det är många som vill framåt och utvecklas, säger Tulldahl som är spänd på höstens seriestart.

Efter nio år i OV Helsingborg och Team Eslöv kom Joel Tulldahl tillbaka till LUGI förra året när han blev huvudtränare för herrjuniorerna. Knappt ett år senare står det klart att tränaren lämnar uppdraget för att bli assisterande tränare till Kenneth Andersson i damlaget.

– Jag ser fram emot kommande säsong med tillförsikt. Det ska bli spännande att jobba med den här gruppen.  Det är många som vill framåt och utvecklats. Det är ett relativt ungt lag, säger Tulldahl som har jobbat med damlaget sedan uppstarten den 26 april och ersatt Alice Jacobsen.

Joel Tulldahl, som först kom till LUGI 2009 och blev då assisterande tränare till Niklas Harris, är laddad inför den nya säsongen i SHE.

Vad har du fått för bild av LUGI:s damlag?

– Det är en mix mellan lite äldre och yngre spelare. Olivia Löfqvist har jag stött på många gånger under åren men då som motståndartränare. Lova Nyrell som nyligen flyttades upp till A-laget har jag tränat en gång i tiden i Lödde. Jag tycker jag har ganska god koll på spelarna. Josefine Hultberg Dahlgren hade jag under mina år som förbundskapten och då mötte vi bland annat Cecilie Bjerre som då spelade för de danska U-landslagen. Nu är hon tillsammans med ”Jossan” ny i LUGI, berättar Tulldahl.

Hur kommer du och Kenneth komplettera varandra?

– Jag tror det kommer gå hur bra som helst. Jag ska stötta Kenneth i hans roll som huvudtränare och bidra med fler ögon.

I och med svenska cupens intåg i spelschemat sker tävlingsstarten tidigare i år. Precis som alla spelare är Tulldahl förväntansfull inför den nya säsongen.

– Det ska bli jäkligt skönt att spela matcher igen. Det har knappt varit några matcher för mig som tränare för herrjuniorerna. Det ska bli skönt att blåsa på ordentligt och sätta igång lagbygget. Det känns både motiverande och inspirerande.

Joel Tulldahls tränarkarriär

Eslövs IK, ungdomstränare, 2007-2009
LUGI, assisterande tränare, 2009-2011
OV Helsingborg, huvudtränare, 2011-2016
Team Eslöv, assisterande tränare, 2016-2018
Sverige, förbundskapten F-00/F-01, 2017-2020
OV Helsingborg (herr), assisterande tränare, 2018-2020
LUGI (herrjuniorer), 2020-21
LUGI, assisterande tränare, 2021-

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.