Isabella Mouratidou stärker målvaktskampen

Isabella Mouratidou är ytterligare ett nyförvärv från IK Sävehof. Isabella position är målvakt liksom Hanna Popaja från HK Malmö.

Isabellas moderklubb är Torslanda men hon gick över till IK Sävehof redan i Flickor A. Nu har hon spelat i högsta ligan under 5 år i Sävehof. Totalt har Isabella spelat i Sävehof i 7 år. Och senaste säsongen blev det SM-guld. Varför lämnar man ett guldlag?

–        Jag ville byta miljö, det är ett av skälen. Sedan vill jag ha mer speltid än jag fick i Sävehof och så ville jag ha Dragan som tränare.

Om vi ser på LUGI nu så finns det ju fyra duktiga målvakter i seniorlaget (Esmeralda, Nora, Hanna, Isabella). Vad är det som säger att du får mer speltid nu?

–        Jag är medveten om konkurrensen men jag tycker det är bra och ser det som en utmaning. Samtidigt vill jag säga att vi har jättebra sammanhållning och stöttning oss målvakter emellan här i LUGI. Det gör att jag måste kämpa hårdare för att få speltid och bli bättre.

För närvarande arbetar Isabella på LUGI:s sportkontor vid sidan om handbollen. Isabella stod över första seriematcherna på grund av en sträckning i låret. Men nu är hon fit for fight igen.

–        Jag tycker det ska bli en utmaning att få vara med detta laget och försöka nå en SM-final. Det kanske inte blir i år men kanske nästa eller. Det är en fantastisk bra stämning i laget så kan vi bara hålla ihop så kan det bli bra.

Och för att inte göra mig besviken så kompletterade Isabella till lite om Lund och LUGI också.

–        Lund är en väldigt trivsam stad och jag trivs jättebra med laget och LUGI.

Isabella är välkommen till både Lund och LUGI och vi hoppas att vi får se henne i en SM-final inom ett till två år.

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.