Inför: Skuru–LUGI

SHE är tillbaka efter ett uppehåll där Clara Lerby fick göra landslagsdebut. I omstarten väntar en tuff uppgift där LUGI gästar de regerande mästarna. Här är tre punkter inför bortamötet med Skuru.

Avkast: Lördag, 14.30.
Arena: Nacka Bollhall.
TV: Sänds på C More.

LUGI ute ur cupspelet
Två veckor har gått sedan LUGI spelade sin senaste match. Laget stod för en nästintill omöjlig uppgift när man var tvungna att hämta upp 14 mål mot Kristianstad HK för att kunna gå vidare till semifinal i ATG Svenska cupen, och returmötet i Sparbanken Skåne Arena slutade i förlust med 26–29. Efter två veckors landslagsuppehåll får de vinröda nu satsa helhjärtat på ligaspelet istället. Under den närmaste månaden väntar sex matcher i SHE innan det blir ett långt uppehåll eftersom damlandslaget kliver in i VM.

Landslagsdebut för Lerby
En LUGI-spelare som är aktuell för Tomas Axnérs VM-trupp är Clara Lerby. Vänstersexan har kommit tillbaka starkt efter sin knäskada och under den senaste samlingen fick hon debutera för landslaget. Lerby fick chansen i EM-kvalet och gjorde sitt första mål i landslagströjan när Sverige besegrade Island med 30–17 i Eskilstuna. Sedan fyllde 22-åringen på kontot med två nya mål när Sverige kvalslog Turkiet några dagar senare i Istanbul. På de två första matcherna har Lerby gjort tolv mål – fem i premiären mot Skara och sju mot sin gamla klubb Kungälv.

Omstart i ligan mot Skuru
I den första matchen efter landslagsuppehållet väntar en tuff match för de vinröda. Laget ställs mot Skuru som vann sitt fjärde SM-guld i våras och som nu har inlett säsongen med två raka segrar mot Sävehof och Skara. Motståndarna har flera stjärnor i laget – bland annat Alexandra Bjärrenholt som blev månadens SHE-spelare i september och Vilma Matthijs Holmberg som fått chansen i landslaget under året. I laget finns även Elin Hansson som etablerat sig i landslaget efter två mästerskap.

Under de sista veckorna före uppehållet saknade LUGI några spelare på grund av skador och sjukdomar, men nu är nyckelspelare som Olivia Löfqvist tillbaka. De vinröda hoppas också att Emma Navne ska vara fullt återställd efter fotskadan som fick henne att kliva av i förlustmatchen mot Kungälv.

Att lördagens match blir en svår utmaning råder det ingen tvekan om. LUGI har haft stora problem med Skuru under de senaste säsongerna – faktum är att den senaste ligasegern mot Nackalaget kom i februari 2017 då LUGI vann borta med 29–22 (med nuvarande landslagsspelare som Anna Lagerquist, Hanna Blomstrand och Jenny Carlson i laget). Sedan dess har LUGI förlorat sju matcher och spelat en oavgjord mot Skuru.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.