Inför: Kristianstad HK – LUGI

En framgångsrik nykomling väntar i den 20:e omgången när LUGI gästar Kristianstad. Här är tre punkter inför bortamötet.

Avkast: 15.00.
Arena: Kristianstad Arena.
TV: Sänds på C More och Sportkanalen.

Förlust mot Sävehof senast
Ett LUGI som saknade flera spelare åkte på sin sjätte raka förlust tidigare i veckan när man inte räckte till mot Sävehof. Partillelaget tog revansch efter LUGI:s skalp i Sparbanken Skåne Arena i januari och vann klart med 32–22. Emma Navne, Beatrice Nilsson, Tyra Axnér och Olivia Löfqvist stod för fyra mål var i bortamötet, men mest noterbart var att 17-åriga Nora Möller Adébo gjorde sitt första SHE-mål.

Nu ställs man mot Kristianstad HK på bortaplan och inför mötet är Hanna Popaja, Isabella Mouratidou, Tyra Axnér och Hannah Flodman osäkra till spel. LUGI ligger just nu på nionde plats med tre omgångar kvar av grundserien och riskerar att missa slutspel.

Kristianstad – en succénykomling
Som nykomling är Kristianstad på väg att göra en stark säsong. Anförda av den förra LUGI-spelaren Sarah Carlström, som leder skytteligan på 132 mål, är laget på väg att tangera sin bästa tabellplacering i klubbens historia. Kristianstad ligger just nu femma i SHE och vid poäng mot LUGI säkrar de en slutspelsplats. Söndagens motståndare är också i relativt gott slag med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Tidigare i veckan besegrade man Skövde på hemmaplan med 30–25 efter tolv mål av Sarah Carlström.

Navne trea i assistligan
Emma Navne har tagit stort ansvar under säsongen och levererat på en hög nivå. Mittnian ligger bakom många LUGI-mål och har näst flest MEP-poäng i laget efter Olivia Löfqvist. Danskan har gjort 89 mål och har varit ännu bättre på att spela fram sina medspelare – med 78 assist är det bara Jamina Roberts (Sävehof) och Ulrika Olsson (Skuru) som har ett bättre facit. Navne förlängde dessutom kontraktet i vintras och stannar i LUGI över säsongen 2023.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.