Inför: Hammarby–LUGI

LUGI inleder säsongen i Handbollsligan med att gästa nykomlingen Hammarby. Här är tre punkter inför bortapremiären i Stockholm.

Avkast: 17.00
Arena: Eriksdalshallen
TV: Sänds på C More och Sportkanalen

Ett nytt LUGI inleder säsongen 2021/22
I våras stod de vinröda för en stark prestation när man lyckades ta sig till semifinal mot Sävehof. Sedan dess har LUGI tappat flera bärande spelare som Karl Wallinius (Montpellier), Markus Sjöbrink (Pfadi Winterthür), Niclas Paradis (slutat), Simon Sejr (Balingen-Weilstetten) och Carl Möllerström (slutat). De många tappen har gjort att LUGI värvat flera spelare och i premiären mot Hammarby kan Steven Plucnar, Anders Lynge Hansen, Simon Axelsson, Oliver Olsson och Jonas Elverhøy göra ligadebut för klubben.

Oavgjort mot Varberg
Inför den här säsongen har ATG Svenska cupen gjort entré och LUGI är just nu framme i åttondelsfinal. Laget vann gruppen men har inte övertygat fullt ut ännu. I den sista gruppspelsmatchen blev det förlust mot HK Ankaret från division 1 och i onsdags klarade man bara oavgjort hemma mot allsvenska Varberg (28–28). På tisdag väntar returmötet i Varberg där LUGI har chansen att gå vidare till kvartsfinal, men först siktar de vinröda på att få en fin start i serien mot Hammarby.

Hammarby tillbaka i finrummet
Efter två säsonger i allsvenskan är Hammarby tillbaka där många anser att de hör hemma. De trefaldiga mästarna vann allsvenskan överlägset i fjol och siktar nu på en att få lyckad återkomst i Handbollsligan. Nykomlingen har tappat kulturbärare som Gunnar Pettersson och Andreas Halvarsson, men kvar finns Martin Dolk som gör sin 15:e säsong i Bajens a-trupp. Inför säsongen har klubben även förstärkt med Viktor Ahlstrand och Helge Freiman som kommer att göra stor nytta om han får vara skadefri.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.