Inför: Aranäs–LUGI

Ikväll väntar bortamatch mot Aranäs där LUGI siktar på att bryta den negativa trenden. Här är tre punkter inför kvällens uppgift.

Avkast: 19.00
Arena: Kungsbacka sporthall
TV: Sänds på C More

Dyster start för LUGI
Den resultatmässiga inledningen på Handbollsligan har varit allt annat än bra för de vinröda. LUGI har förlorat fyra ligamatcher och står alltjämt på noll poäng. I den senaste matchen ledde man mot Önnered i halvtid, men i andra halvlek vände göteborgarna och vann 31–30. Bästa målskyttar i LUGI blev Isak Persson, Simon Axelsson och Assar Kammenhed på fem mål.

Duo fortsatt skadad
I Theo Übelackers skadefrånvaro har unge Assar Kammenhed fått chansen på högernio. I fjol gjorde han fem mål på tolv matcher – och den siffran tangerade Kammenhed mot Önnered senast. 18-åringen gjorde, som sagt, fem mål och lovordades av tränaren Marc Uhd. En annan spelare som missat de senaste matcherna på grund av skada är nyförvärvet Anders Lynge Hanssen som har ersatts av Kasper Hall i målet. När Lynge Hansen och Übelacker väntas vara tillbaka är ännu osäkert.

Aranäs – derbykungar hittills
Under tisdagskvällen får LUGI en ny chans att spräcka poängnollan när man gästar bottenkollegan Aranäs i Kungsbacka sporthall. Aranäs har inlett säsongen med två segrar på fyra matcher och ligger på tionde plats inför kvällens drabbning. Båda segrarna har också kommit i Göteborgsderbyna mot Önnered och Redbergslid. Senast blev det dock förlust borta mot Ystads IF med 30–26. En spelare som imponerat i Aranäs är 21-årige Adam Wennerholm, som fostrats i H43 Lund. Högersexan är på väg att få sitt genombrott efter att ha gjort 21 mål på de fyra första omgångarna.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.