Herrlaget utslaget i SM-slutspelet

Säsongen är över för LUGI:s herrar. En tolvmålsförlust i Partille mot IK Sävehof släckte semifinaldrömmarna. 33–21 skrevs slutsiffrorna under fredagskvällen.

– Det blev inte som vi hoppades, konstaterade Marc Uhd.

Det var upplagt för dramatik när IK Sävehof och LUGI möttes i en femte och avgörande kvartsfinal i Partille Arena.

Men som så många gånger tidigare tog det stopp just här i Partille. Mönstret känns igen från semifinalserien i fjol och cupfinalen i vintras.

En storspelandes Bertram Obling i Sävehof-målet sänkte gästerna från Lund nästan på egen hand. Med 45% i räddningar vann Obling målvaktsmatchen överlägset och var den enskilt största anledningen till att LUGI gick förlorandes ur striden.

LUGI gjorde första målet i matchen efter fem minuter. IK Sävehof var desto mer framgångsrika i sitt anfallssel och hann med tre mål på samma tid. Hemmaledning 3–1 således och smakstart för de gulsvarta. 

I halvtid ledde Sävehof med 17–12. De svenska mästarna hade satt sig i ett fint utgångsläge inför avgörandet. Mittnian Elias Á Skipagøtu var på ordentligt spelhumör och samarbetade fint med Felix Möller på linjen. Tillsammans gjorde de tolv mål i matchen.

– Vi är inte alls nöjda. VI får inte träff i försvaret som i förra matchen. Vi har mycket att flrbttra till andra halvlek, kommenterade Steven Plucnar Jacobsen till CMore efter första halvlek.

I LUGI var det Steven Plucnar Jacobsen och Casper Käll som drog det tyngsta lasset offensivt. Den förstnämnda utsågs efter slutsignal till bortalagets bästa spelare. Utöver Plucnar Jacobsen ska även den tillresta LUGI-klacken berömmas. I 60 minuter gjorde de sitt för att lyfta killarna på plan.

Andra halvlek blev aldrig särskilt spännande. Mycket tack vare just Obling som gång på gång överlistade LUGI-spelarna.

När slutsignalen väl ljöd i Partille Arena var sorgen bland de vinröda spelarna total. Kvällens tolvmålsförlust lär svida ett bra tag.

– Det är tungt. Det blev inte som vi hoppades, konstaterade Marc Uhd som fortsätter:

– Vi fick en dum start och kom aldrig riktigt ikapp och förbi. Vi avslutade den första halvleken svagt och var inte kliniska nog i starten av den andra. Där gick mycket förlorat, menade Uhd.

Tillsammans med Steven Plucnar Jacobsen och Isak Persson gjorde Uhd ikväll sin sista match som vinröd.

– Jag haft två riktigt goda år. Jag har älskat att vara med killarna. Jag är glad och stolt över den utvecklingen dem har visat.

Efter matchen delade Isak Persson sin tränares besvikelse:

– Det är alltid svårt att smälta såna här förluster. Speciellt med sättet vi förlorar på. Det är tråkigt att vi inte kommer upp i den nivån som krävs, menar Persson som utgick i första halvlek.

Vad var det som hände?

– Jag har varit lite sjuk och kände av det på plan. Då fick jag inte spela mer av vår läkare. Man vill gärna bidra, så att sitta vid sidan under andra halvlek var tungt. Men jag förstår beslutet.

Till hösten väntar spel i tyska Bergischer HC för Persson som har H43 Lund som moderklubb.

– Det blir tufft att lämna det här. Jag har trivts jättebra här i LUGI. VI är ett härligt gäng och det är många killar man spelat med sedan man började med handboll. Det är blandade känslor inför nästa säsong. Det är samtidigt rätt läge att testa lyckan i proffslivet, avslutar Persson.

IK Sävehof – LUGI 33–21 (17–12)

Målskyttar, IKS: Felix Möller 6, Elias Á Skipagøtu 6, Sebastian Spante 3, Sebastian Karlsson 4, Gzim Salihi 4, Rune Schrøder 4, Emil Berlin 3, Jonathan Stenbäcken 2, Pontus Brolin.

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 4, Steven Plucnar Jacobsen 4, Theo Übelacker 3, Fredrik Olsson 3, Axel Andersson 2, Hugo Forsberg 2, Casper Käll, Oliver Olsson, Jakob Söderberg.

Utvisningar, IKS: 2×2 min. LUGI: 1×2 min.

Domare:  Niclas Widell & Jonas Åström. 

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.