Handbollen ställer upp 1 000 000 gånger

Vi är nu 26 lag i SHE och Handbollsligan som tillsammans bestämt oss för att göra mer för vårt gemensamma samhälle. För våra barn och ungdomar. Vi vill tillsammans bli en ännu viktigare samhällsaktör. För oss är fair play lika självklart på som utanför planen. Vi ställer upp!

#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. Totalt genomför vi 1 000 000 individuella aktivitetstillfällen.

#viställerupp innefattar klubbarnas arbete inom Hälsa, Integration och Inkludering. Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter man har på sin lokala marknad. Det kan vara skolaktiviteter för att sätta fler barn i rörelse, integrationsprojekt för nyanlända, aktiviteter för barn med funktionsvariationer och mycket mycket mera. Tillsammans manifesterar vi detta under parollen #viställerupp.

LUGI har en lång tradition av socialt ansvar och engagemang vid sidan av plan. Föreningen samarbetar sedan flera år med BRIS och stödjer genom insamlingar cancerforskning. 

I egen regi genomförs arbetsmarknadsprojekt för att göra unga i utanförskap anställningsbara och skräddarsydda projekt med näringslivet för att främja hälsa, rörelse och inkludering. 

 LUGI HF har valt lagkaptenerna som ambassadörer för satsningen och förenignens sociala ansvar. Så här säger Olivia Löfqvist och Markus Sjöbrink om satsningen och sina roller:

– #viställer upp är en väldigt fin möjlighet för oss som förening att kunna påverka samhället positivt. Att vi med stort kontaktnät och många som följer oss ska visa vägen för ett bättre samhällsklimat genom att vara goda förebilder”

Markus Sjöbrink 

– Det är inte bara på planen och i laget vi bär loggan för Lugi. Den bär vi med oss i alla situationer för att inspirera vår omgivning i de möten vi har. Jag är stolt över att vara en del i det arbetet som Lugi gör för både människor och samhället där alla inkluderas oavsett ålder och ursprung. LUGI skapar gemensamma mötesplatser där alla är välkomna.” 

Olivia Löfkvist

Nationellt har vi tillsammans tre starka profiler som ställer upp för alla likas värde och klubbarnas satsning på samhällsengagemang. Vi är mycket stolta över ambassadörerna Tobias Karlsson, Loui Sand och Sabina Jacobsen.

– Det här känns helt magiskt! Att få ge tillbaka till handbollen och tillsammans med klubbarna och ligorna hjälpa fler barn och ungdomar till en bättre framtid är fantastiskt, säger Loui Sand, nationell ambassadör för #viställerupp.

– Jag är väldigt stolt över att vara en ambassadör för klubbarnas samhällsfrågor. De goda värderingar som handbollen står för vill jag vara med och sprida även utanför handbollsplanen, säger Tobias Karlsson, nationell ambassadör för #viställerupp.

– Otroligt spännande satsning som jag har fått chansen att vara en del av. Jag kommer göra allt jag kan för att klubbarna ska få fullt genomslag av de aktiviteter man gör för barn och ungdomar, säger Sabina Jacobsen, nationell ambassadör för #viställerupp.

Ytterligare information till journalister kan lämnas av:

Patrik Bengtsson, Klubbchef LUGI Handboll 070-555 36 66

Stefanie Feldmann, CSR LUGI HF 0730-56 63 74

Peter Gentzel, Vd Svensk Elithandboll 0733-465 468


Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.