Försvaret och Sejr stängde igen mot RIK

För att säkra en plats på den övre halvan av tabellen krävdes det seger idag. Och LUGI stod emot pressen och vann till slut med 24-28

I halvtid var ställningen 10-17 i LUGI-favör. LUGI starka försvar tillsammans med Simon Sejrs målvaktsspel var grunden till första halvleks siffror. Men det fanns även utrymme till en del tekniska fel från LUGI:s sida men trots det var ledningen aldrig i fara.  Lucas Pellas var tillbaka på banan och målade in som vanligt. Sista målet kom i sista sekunden av Niclas Paradis efter LUGI:s timeout när det återstod 5 sekunder. Hampus Henningsson startade matchen och målskyttet.

–         Vi står bra bakåt och håller våra avtal och då blir det bra resultat. Men segern är inte klar ännu menar Lucas Pellas i halvtid

Och precis vad Pellas varnade för så började RIK knapra in på 7-målsledningen. Efter 44 minuter var ledningen minskad till 4 mål och det var dags för timeout av Tomas Axnér. Och LUGI tog nya tag och ökade ledningen igen. Och både Pellas och Sejr fortsatte på samma väg som i första halvlek.

Simon Sejr var en nyckelspelare i dagens match mot RIK

Många spelare ska ha plus. Utan att ta bort andra spelares insatser så måste försvarsspelet och Simon Sejr spel nämnas, 48 i räddningsprocent.  Framåt var Pellas 100-procentig och även Casper Käll visade upp ett effektivt och varierat avslut.

LUGI upp på tredjeplatsen i Handbollsligan.

I RIK blev Mellegård bästa målskytt med 6 mål där de flesta var straffar.

Målskyttar LUGI:

Lucas Pellas 7 mål, Casper Käll 4, Carl Möllerström 3, Fredrik Olsson 3, Isa Persson 2, Niclas Paradis 2,  Karl Wallinius 2, Theo Übelacker 2, Hampus Henningsson 1, Marcus Sjöbrink 1, Linus Eriksson-Lilja 1