Förlust mot tabellfyran Önnered

Fjärdeplacerade Önnereds HK var på besök i Arenan idag för att möta LUGI. Ett LUGI som är i stort behov av poäng i det utsatta läge som man befinner sig i. Nu blev det inga nya poäng i dagens match för vinrött. Bortalaget vann med 35-23 och befäste därmed sin fjärdeplats i tabellen.

I avsaknad av målsprutan Cornelia Dahlström, så var det Lovisa Delac som tog tag i taktpinnen för LUGI i inledningen av matchen. Hon gjorde 4 av LUGI’s första 5 mål i en start som var riktigt bra av de vinröda. 8-6 var ställningen efter halva första halvlek. Bra försvarsspel framför Victoria i målet, samtidigt som man höll de tekniska felen nere gjorde att man hängde med starka Önnered i början. Nu höll det ju inte riktigt halvleken ut. Gästerna gjorde 10-2 under under sista kvarten och gick till pausledning med 16-10. Som sagt, en bra start, men man orkade inte hänga med i bortalagets tempo halvleken ut.

Önnered började bäst i andra halvlek och drog även ifrån i målprotokollet. Via 12-18, 13-22, 17-24 visade ljustavlan till slut 23-35. En rättvis seger, måste sägas. Önnereds snabba omställningar firade stora triumfer när hemmalaget missade framåt. Vindsnabba Evelina Källhage var 100-procentig i kontringarna och var också målbäst hos gästerna med sina 7 mål.

LUGI, då? Stundtals såg det riktigt bra ut med fint samarbete mellan niometarna Lovisa Delac, Sofia Delac och Bella Gulldén. Tyvärr räckte det inte matchen igenom och Cornelia Dahlströms frånvaro märktes också stundtals. Lovisa blev skyttebäst i både LUGI och i matchen med 8 mål. Hon fick också priset som hemmalagets bästa spelare.

Närmast väntar ett skånederby för LUGI’s del. Om en vecka, den 18/2, är det dags att möta H65. Observera att matchen spelas i Eslövshallen A i Eslöv.