Förlust mot Kungälvs HK, ingen 8-delsfinal

LUGI hade på pappret en överkomlig uppgift i motståndet Kungälvs HK från Allsvenskan. Seger skulle ge en biljett till åttondelsfinalen i ATG Svenska Cupen. Men tyvärr blev det inte något slutspel i ATG Svenska Cupen för LUGI-s herrlag. Kungälvs HK höll undan för LUGI och vann med 35-33.

Efter ett shoot out-underläge med 3-0 så var det även Kungälv som stod för första spelmålet som då blev 4-0 till hemmalaget. Efter detta hade LUGI en mycket bra period och gjorde 7 raka mål. Kungälv var tvunget att ta timeout och då stod matchklockan på ca 7 min. Efter denna paus så kom verkligen Kungälv igång och gick ikapp och förbi. LUGI verkade lite nonchalanta i det offensiva spelet och passiva i försvarsspelet. När halvtid närmade sig var ställningen 18-15 till Kungälv, siffror som LUGI rättade till lite i sista minuterna av första halvlek till 18-17. Axel Månsson stod faktiskt för 8 mål denna halvlek varav 2 på straffar. Den andra Axel med efternamnet Andersson hade också bra utdelning med 4 mål.

Andra halvlek var väldigt likt de sista 23 minuterna i första halvlek. Kungälv hade ledning nästan hela vägen. I LUGI fortsatte Axel Månsson att sätta mål. Totalt blev det 12 mål för Axel. Men det hjälpte inte. Det var i första hand försvarsspelet som var bristfälligt.  På 35 insläppta mål är det svårt att vinna matcher.

Målet vaktades av Victor Hedberg den mesta tiden men även Kasper Hall var inne en stund.

Målskyttar LUGI: Axel Månsson 12, Assar Kammenhed 6, Axel Andersson 4, Adrian Hesslekrans 3, Anton Bengtsson 3, Måns Simonsson 3, Mads Kragh Thomsen 1, Anton Sandström 1,

Nu är det seriespelet som gäller. Premiären för LUGI är borta mot Alingsås den 20 sept medan hemmapremiären är den 24 sept mot Hammarby. Blir det någon träningsmatch innan så kommer det att publiceras på LUGI-s sociala medier.