Förlust i skånederbyt

Ännu en viktig match för LUGI i jakten på poäng stod på programmet, när man gästade Kristianstad HK på måndagkvällen. Det var dock hemmalaget som gick segrande ur skånederbyt med siffrorna 35-24. Ännu en tung förlust för vinrött, som inte riktigt får till det. Men en rättvis seger för Kristianstad, som tog sin tredje raka seger.

Även om inledningen var fartfylld och jämn, så tog LUGI tog kvällens första timeout efter 11 minuter vid ställningen 4-8. Tyvärr blev de tekniska felen lite för många i början och det har man inte råd med mot ett så pass kontringstarkt lag som Kristianstad. 3 raka mål blev ändå frukten av timeouten och LUGI var åter med i matchen. Hemmalaget hade dock lite mer flyt framåt och låg före i matchprotokollet hela tiden. Paussiffrorna visade 17-11 i hemmafavör. Som sagt, lite effektivare anfallsspel av Kristianstad och lite för många tekniska fel av gästerna från Lund. Lovisa Delac var målbäst i LUGI i första halvlek med sina 4 mål. Laura Eggert i hemmalaget nätade 7 gånger under första 30.

Tyvärr kom inte LUGI närmare i andra halvlek. Hemmalaget var snäppet vassare och hade färre tekniska fel. Via 19-13, 22-15, 24-16, 28-21 blev till slut segersiffrorna 35-24 till Kristianstad.

Idag räckte, som sagt, inte LUGI till. Lite för många insläppta mål (17+18) säger också en del om hur effektiva hemmalaget var. Man löste upp gästernas försvar gång på gång och Laura Eggert fortsatte att ösa in mål och stannade till slut på hela12 st. Lovisa Delac och Cornelia Dahlström stod för 5 mål vardera för sitt LUGI, medan Ofelia Shoai Hallberg fick pris som bortalagets bästa spelare.

Nästa match spelas också på bortaplan. Då mot Skövde. Den matchen går av stapeln på lördag kl 15. Bara att knyta näven och ta nya tag!