Förlust i El Clasico

El Clasico! Ett skånederby som gett oss så många bra och spännande matcher genom åren. I år ett derby mellan två lag som blandat och gett hittills i serien. Gästerna har dock haft bäst utdelning och även idag hade man det. Bortalaget Ystads IF vann till slut med 34-27 efter ledning med 21-12 i paus.

LUGI inledde matchen med spel 7 mot 6. Kanske något överraskande, men inte heller helt lyckat. Gästerna var inte sena att utnyttja den tomma kassen och fick ett litet övertag direkt i inledningen. Efter 10 minuter var dock Victor Hedberg på plats mellan stolparna. Hemmalaget fick ändå inte riktigt ordning på spelet framåt, så efter 14 minuter kom lagets första timeout. Tyvärr hjälpte den föga och efter 20 minuter visade ljustavlan i hallen 8-15. Ystads Elliot Stenmalm fick ett rött kort, men tyvärr kunde inte LUGI få till det framåt då heller, utan gästande Ystad gick till halvtidsledning med hela 21-12. Även LUGI’s lagkapten, Adrian Hesslekrans fick syna det röda kortet i första halvleks sista minut.

Andra halvlek blev mest en transportsträcka för de vita gästerna. Via 14-25, 22-31, blev resultatet till slut 27-34. Inte mycket att säga om… LUGI snyggade till siffrorna på slutet, men Ystad var numret för stort denna afton och LUGI hade inget direkt motmedel att sätta in, tyvärr. Bara att komma igen till nästa match.

Flest mål hos gästerna gjorde Anton Månsson och Linus Fernebrand med 6 mål vardera, medan Assar Kammenhed blev målbäst hos vinrött med sina 5 mål.

Nytt skånederby väntar på fredag för LUGI’s del, då borta mot IFK Kristianstad.