Farmen Herr knöt ihop säcken borta mot HP Alingsås

Även den gångna söndagen var det dags för match i Division 1 södra. Motståndet på bortaplan bestod av HP Alingsås (Alingsås HK´s utvecklingslag) och som de senaste matcherna blev detta en jämn historia.

HP Alingsås, i skrivande stund på nionde plats, påminner i stora stycken om Farmen Herr i sin uppställning. Unga, talangfulla spelare som spelar matcher för att skaffa sig rutin. Så på pappret skall detta vara en jämn historia trots att Farmen lyckats bättre i sina inledande matcher.

Mycket riktigt blev det jämnt så det förslog där lagen bytte mål med varandra. Efter en inledning där Farmen tog ledningen med 3-0. Sedan gick HP Alingsås ikapp och utjämnade till 6-6 efter de första tio minuterna. Efter det gjorde Farmen ett miniryck och 10-7 efter dryga kvarten spelad. I halvtid var det Alingsås som ledde efter ett sent straffmål med ställningen 12-13.

Andra halvlek var så jämn som en halvlek kan vara där inget lag i princip ledningen med mer än ett mål under 28 minuter. I sista minuterna blev det dock spännande där Farmen gjorde ett straffmål med en minut kvar och ställningen 23-23. Efter det gjorde HP Alingsås det som varje tränare bör göra men mindre än en minut kvar – tog time-out och planerade det sista anfallet. Dock visade Farmen upp ett vasst försvarsspel, fick bollen i anfall, ordnade en utvisning på HP Alingsås samt smällde in bollen med 13 sekunder kvar av matchen. Slutresultatet blev 24-23.

Härligt att se att Farmen lyckas behålla kylan i slutet av matcherna i Divison 1. För det kommer fler och jämna matcher framöver.

Farmen ligger obesegrade kvar på sin fjärde plats med 7 poäng. På femte plats hittar vi Ystads IF HK U som också är de motståndare som väntar till helgen.

Välkommen till Idrottshallen kl 16.30 nu på söndag den 27/10 kl 16.30. Full fart framåt utlovas i detta ”mini El Classico”.

Farmen Herr – HP Alingsås 24-23 (12-13)

Axel Friberg 7, Adrian Hesslekrans 5, Hugo Forsberg 4, Jacob Söderberg 2, Linus Eriksson-Lilja 2, Alfred Berlin 2, Wilhelm Nilekselä 1, Axel Andersson 1,