Farmen föll mot ett tungt Anderstorp

Söndagen bjöd på en bortamatch mot Anderstorp – tvåan i tabellen – som är ett rutinerat gäng med en hel del äldre spelare och har siktet inställt på att utmana om förstaplatsen i Div 1 Södra. Farmen kunde därför göra sig beredda på tufft försvarsspel såväl som rutinerat anfallsspel.

Farmen öppnade piggast med såväl fina kantmål som skott från 9-meter Efter tio minuter hade man en ledning med en boll. Trots att man därefter fick en utvisning kunde man dryga ut sin ledning till två bollar med dryga 20 minuter spelade. Sen åkte Farmen på ytterligare utvisning till och då passade Anderstorp på att göra tre mål på raken och gick till halvtidsvila med en bolls ledning 15-14.

I början av andra halvlek kämpade Farmen för att kunna ta kommandot över matchen igen men Anderstorp ville annorlunda. Så kom en ny utvisning och Anderstorp kunde utöka sin ledning med ytterligare några bollar. När det var tio minuter kvar piggnade Farmen till igen och bjöd motstånd med fler fina 9-metersskott och kantavslut. Dock höll det inte hela vägen utan det rann iväg betydligt de sista fem minuterna när Anderstorp var obevekliga och dundrade in sex raka mål.

Även om Farmen föll i denna match är det just denna typ av motstånd som är utvecklande för våra talanger i Farmen. Och det fanns en hel del fint spel att ta med sig hem.

Nu stundar ett dubbelmöte mot IFK Karlskrona där den första matchen spelas borta nu på lördag den 14/12. Därefter är det lite julvila när serien vänder och Farmen möter IFK Karlskrona hemma i Sparbanken Skåne Arena A söndagen den 5 januari kl 15.00.

Anderstorp SK – HK Farmen   35-23   (15-14)

Rasmus Nilsson 6, Linus Eriksson-Lilja 6, Hugo Forsberg 3, Axel Friberg 2, Adrian Hesslekrans 2, Anton Celander 2, Albin Carlsson 1, Alfred Berlin 1.