En summering av USM med vinröda ögon.

USM är över för den här gången och vi kan summera både den gångna finalhelgen och hela säsongens upplevelser.

Under året så deltog åtta ungdomslag i USM 2022/2023 med ett lag i respektive klasser P/F18 och P/F16 och två lag i respektive F/P14.

F14 representerades av ett lag från F08 och ett från F09 som båda tog sig till Steg 4 där motståndet blev för tufft och resan tog slut. F09 kämpade alltså på i fel ålder vilket kommer ge många nyttiga lärdomar inför nästa USM.

F16 åkte på målskillnad i steg fyra efter två fina vinster mot Kungälv och Spånga HK och en likamatch mot gruppvinnaren Önnereds HK.

P18 inledde steg fyra starkt, men hade sedan svårt att tvinga ner två Göteborgslag på rad, men kunde avsluta steget med en säker vinst mot Hammarby IF.

Under helgens Finalsteg så klev F18 in och ordnade en snygg femteplats efter några inledande tuffa matcher som alltså slutade med att de kämpade ner Önnereds HK i matchen om 5/6-plats.

P16 tog sig vidare till final mot Ystads IF med en virvlande snabbt och energifyllt spel som gav många motståndare huvudvärk som såg ett lag vända underläge till vinst i nästan varje match.

P14 kom till Uppsala med båda sina USM-lag vilket i sig är utmärkande och en inspirerande bredd att få med två lag till finalsteget. Båda lagen sig sedan till semifinal där de mötte varandra och det slutade med en silvermedalj och en fjärdeplats när USM summerades. 

På det individuella planet blev Mattias Söderberg, P16 & Hannes Carlsson P14 valda till bästa anfallare och Oskar Arnell, P16 till bästa målvakt!

Vi kan konstatera att våra spelare och ungdomslag står sig väl mot det nationella motståndet, att marginalerna ofta är försvinnande små och att framtiden är ljus!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.