Derbyseger mot Malmö!

LUGI tog sin tredje raka seger i Handbollsligan när man slog HK Malmö på bortaplan med 28–22. Det gjorde att man i praktiken säkrade en plats i slutspelet.

Det var ett hungrigt och motiverat LUGI som kom på besök till Baltiska hallen för att ta nästa kliv mot en eftertraktad slutspelsplats. Till en början rasslade det in mål i derbyt (efter fem minuter var ställningen redan 4–4) men därefter mattades den intensiva starten av. Då passade LUGI på att koppla ett litet grepp om matchen tack vare ett fartfyllt anfallsspel och en formstark Victor Hedberg i målet. I paus ledde också de vinröda med 12–10.

– Vi startade på ett katastrofalt sätt bakåt, men sedan får vi igång det väldigt bra. Hedberg gör det riktigt bra i kassen och vi står bra bakåt, sa Fredrik Olsson till C More i halvtid.

Under inledningen av andra halvlek stod HK Malmö för en uppryckning och visade att man tänkte kämpa hårt om poängen. I den 41:a minuten gick LUGI upp i en tremålsledning genom Casper Käll, men redan ett par minuter senare var det kvitterat.

I slutet av matchen visade dock LUGI prov på styrka och med tio minuter kvar trampade man ifrån HK Malmö. Tre raka mål gav laget ett andrum och i slutminuterna rann siffrorna iväg. LUGI besegrade HK Malmö med 28–22 och säkrade i praktiken en slutspelsplats inför den sista omgången mot Hammarby.

– Vi spelade smart och hade långa anfall. Vi hittade ett bra lugn och spelade mer rutinerat än vad Malmö gjorde, sa Casper Käll till C More efter slutsignal.

HK Malmö – LUGI, 22–28 (10–12)

Målskyttar, LUGI: Hugo Forsberg 7, Steven Plucnar Jacobsen 4, Fredrik Olsson 4, Simon Axelsson 4, Axel Andersson 3, Casper Käll 3, Theo Übelacker, Isak Persson, Albin Carlsson.

Målskyttar, HKM: Magnus Persson 5, Anton Blickhammar 4, Tim Hilding 3, Hampus Jildenbäck 2, Kassem Awad 2, Charles Hugoson 2, Simonen Nyberg 2, Inge Aas Eriksen, Daniel Ekman.

Utvisningar, LUGI: 3×2. HKM: 3×2.

Publik: 2 238