Clara Lerby uttagen till EM-kvalstruppen

Under eftermiddagen presenterade Förbundskapten Tomas Axnér landslagstruppen för EM-kvalet, däribland LUGI:s stjärnskott Clara Lerby. Nu väntas EM-kvalmatcher mot Island, den 7e oktober och mot Turkiet den 10e oktober.

Clara Lerby kom till LUGI säsongen 2019/20 och levererade på topp samt blev en viktig nyckelspelare för laget. Tidigt i februari 2020 fick Clara beskedet att hon blivit uttagen till både OS-kvalet och EM-kvalet som skulle äga rum i slutet av mars samma år, men ställdes in pga Covid-19. 

– Det har alltid varit min dröm att få spela i landslaget! Det känns fantastiskt bra, och lite revansch efter förra årets uttagning till OS-kvalet och EM-kvalet som blev inställt. Nu är det äntligen på riktigt igen!, säger Clara Lerby. 

Strax före säsongsstarten 2020/21 drabbades Clara av en korsbandsskada. Istället för matcher under föregående säsong spenderades tiden flitigt med rehabilitering och från i somras har Clara Lerby varit tillbaka i laget och har spelat med bravur under försäsongen och många menar att Clara spelar bättre än innan sin skada. 

– Det känns skönt att rehabiliteringen blev så bra och gav resultat. Det krävs mycket disciplin och fokus och att nu ha fått komma tillbaka på en hög nivå är ett kvitto på att man gjort ett bra jobb. Jag känner själv att jag nu är bättre spelare. Jag har tränat mycket och det är alltid en fördel med mer muskler, men jag har även växt som person och fått bättre självförtroende. Jag har alltid varit en vinnarskalle och jag har verkligen saknat handbollen och jag tror det märks, fortsätter Clara Lerby.

– Jag tycker Clara är väl värd detta! Hon är bättre nu än innan skadan så jag förstår att man tar ut henne så snabbt i landslaget igen. Naturligtvis var det tråkigt för henne med skadan och att missa de mästerskap som varit, men inget ont som inte har något gott med sig och nu har hon fått mycket tid till extra fysträning vilket har gjort henne ännu bättre. Hon kommer säkert lyckas även i landslaget och har en enorm potential., säger huvudtränare och Sportchef Kenneth Andersson.

Clara Lerby spelar nu sin fjärde säsong i SHE, gjorde 99 mål i den senast spelade säsongen 2019/20 och har tidigare spelat 26 U-landskamper.

Foto: Nisse Nilsson
Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.