Cecilie Bjerre inför Kärra

På söndag hoppas LUGI avsluta veckan på bästa möjliga vis. Nämligen med två poäng in på kontot och ytterligare tabellklättring.

– Det är tätt i tabellen. Två poäng vore viktigt, säger Cecilie Bjerre.

Efter ett extra långt uppehåll har LUGI:s damer fått en fin start på vårsäsongen. Med två segrar mot BK Heid har man snabbt klättrat upp på övre halvan.

– Jag tycker vi har börjat fint. Det var svårt med den långa covid-pausen men spelet börjar sitta, säger Cecilie Bjerre som gjorde sju mål i senaste matchen mot Heid.

Danska Bjerre kom till LUGI i somras och gör sin första säsong utomlands. Hittills har hon gjort 54 mål och 13 målgivande passningar på elva matcher.

– Den svenska ligan är spännande. Jag ser fina möjligheter att utvecklas här. Jag tycker att jag kommer in i spelet mer och mer.

Från början är hon dock född och uppvuxen i tyska Flensburg. Hennes far Morten Bjerre var på sin tid en av Danmarks bästa spelare, med över 180 A-landskamper.

– Jag bodde i Tyskland i tre år innan vi flyttade till Danmark. Sen när jag var fyra-fem år började spela handboll, fortsätter Bjerre som är född 2001.

I LUGI har Bjerre en viktig roll som utpräglad skytt. Med hennes längd (188 cm) besitter hon ett kraftigt skott.

– Jag har alltid varit den längsta spelare i mitt lag, skrattar Bjerre.

Hur ser du på söndagens match mot Kärra?

– Det är en viktig kamp. Det är tätt i tabellen. Två poäng vore viktigt, säger Bjerre som avslutar:

– Det är bakåt vi ska vinna matchen. Vi ska springa massor och vara disciplinerade i våra anfall. inte göra så många tekniska fel.

Avkast mellan LUGI och Kärra sker 14.00 på söndagseftermiddagen.

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.