Casper Käll inför finalreturen mot Sävehof

LUGI gick miste om att koppla greppet om cupfinalen mot Sävehof när det första mötet spelades i onsdags. De vinröda förlorade hemma i Sparbanken Skåne Arena med 37–30.

– Jag tycker ändå att vi var med länge. Sedan var det väl en period på tio minuter i andra halvlek där det rann iväg för oss. Det var ganska små marginaler som gjorde att det stack iväg, men jag tycker ändå att vi spelade hyfsat bra, säger Casper Käll.

Trots förlusten var Casper Källs drömmål i slutet av första halvlek matchens behållning. Mittnian stod för ett högst spektakulärt vikskott som fått mycket uppmärksamhet.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om målet. Det är svårt att prata om en individuell prestation, men det ser ju snyggt ut.

Vad har du fått för reaktioner i efterhand?
– Jag har sett och hört lite grann, men inte så mycket. Men jag har sett att målet har delats mycket på Twitter och liknande.

Är det det snyggaste målet du gjort hittills i karriären?
– Ja, det skulle jag nog vilja påstå.

LUGI ligger under med sju mål inför returen i Partille och chanserna att bärga cupguldet är små.

– Vi får börja med oss själva genom att släppa på allt och bara köra. Förhoppningsvis kan vi få en bra start med shoot-outen och om vi skulle leda med fyra-fem bollar blir det match igen. Men vi fokuserar på oss själva och vår prestation istället för att känna någon stress över att komma ikapp.

Hur ska ni få det omöjliga att bli möjligt?
– Mycket handlar om att vi får träff bakåt. 37 insläppta bollar i den senaste matchen är för mycket. Många av målen kom också på kontringar emot oss. Vi måste hålla ihop det och spela smart, men samtidigt våga trycka på om vi ska lyckas hämta ikapp sju mål.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.