Blytung förlust i slutsekunderna

LUGI var bara sekunder ifrån att ta säsongens första poäng. Men på slutsignalen gjorde Aranäs mål direkt på frikast och vann med 29–28. Därmed åkte LUGI på säsongens femte raka förlust.

Det var viktiga poäng på spel när LUGI gästade Aranäs i Kungsbacka sporthall. Hemmalaget inledde matchen starkast – främst genom Jesper Gustavsson och David Florander som låg bakom nästan allt i Aranäs offensiv. Samtidigt hade LUGI väldigt svårt att få till räddningar och när man själva kom till flera bra lägen var Alexander Lindén ett stort hinder i Aranäs-målet.

Efter elva minuter var ställningen 8–4 till Aranäs, men LUGI jobbade sig sakta in i matchen och minskade avståndet successivt. Ett par snabba mål av Oliver Olsson gjorde att de vinröda kom närmare och när vänstersexan förvaltade en retur var kvitteringen ett faktum. LUGI hade fortsatt svårt att få stopp på Aranäs skott och när lagen gick till pausvila var ställningen 17–15 till hemmalaget.

– Det var en lite svajig halvlek, men vi gör det ändå helt okej. Deras målvakt har gjort det bra, så det gäller för oss att sätta bollarna i andra halvlek och få några lätta mål, sa Oliver Olsson till C More i halvtid.

Två Aranäs-utvisningar i slutsekunderna av första halvlek gjorde att LUGI fick en bra chans till att komma ikapp. Och det gjorde man – två kantavslut från Isak Persson och Oliver Olsson gjorde att det var kvitterat till 17–17. Matchen gick upp i intensitet och under inledningen av andra halvlek fick de vinröda igång målvaktsspelet. Victor Hedberg, som gjorde säsongsdebut, stod för flera räddningar som gjorde att LUGI fick chansen att kontra oftare.

Aranäs drog ifrån med ett par mål, men LUGI visade prov på moral när man kämpade sig tillbaka på nytt. I den 54:e minuten kvitterade Isak Persson på straff. Dramatiska slutminuter väntade där lagen följdes åt. Då klev Hugo Forsberg fram och kvitterade tre gånger om – den sista gången när Casper Käll stal bollen och spelade fram till Forsberg när Aranäs hade chansen att punktera matchen. Men det vill sig inte för LUGI just nu. Med bara två sekunder kvar tilldelades Aranäs ett frikast som Jesper Gustavsson skickade över muren och in i mål. När slutsignalen ljöd hade Aranäs vunnit med 29–28 och för LUGI innebar det säsongens femte raka förlust.

HK Aranäs – LUGI HF, 29–28 (17–15)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson, 6, Hugo Forsberg 6, Oliver Olsson 5, Isak Persson 4, Simon Axelsson 3, Casper Käll 2, Adrian Hesslekrans, Steven Plucnar Jacobsen.

Utvisningar, LUGI: 3×2 min. HKA: 3×2 min.