Äntligen första segern för LUGI!

Efter den katastrofala avslutningen mot H65 i senaste matchen var det nu dags att ta nya tag i bortamatchen mot VästeråsIrsta. Och det gjorde tjejerna verkligen. Fast det var jämnt och ett underläge med 3 bollar när det återstod 7,5 min så vann man till slut med 23-24. Härligt!

”Bakåt är det OK men vi måste sätta dit lite fler läge framåt” sade Lovisa Delac i halvtid. Och det stämde bra. LUGI har 13 tekniska fel i första halvlek men ligger endast under med 1 mål, 12-11. I den första halvan av första halvlek levererar Cornelia Dahlström bra med 4 mål varav ett på straff. Även Kajsa Lindeberg och Ofelia Hallberg sätter sina läge. Och bakåt spelar Victoria Solli Berg storartat i målet. Västerås missar bl a 2 straffar men även frilägen. Cornelia Dahlström får tuffare bevakning i slutet av halvleken. I Västerås är Ellen Göhtlin duktig i avsluten. LUGI ledde med 8-10 men hade en lång period som var mållös och då passade Västerås på att göra 4 raka mål.

LUGI började bra i andra halvlek och gick till ledning i matchen. Men Västerås kom tillbaka och många LUGI-vänner var rädd för att det åter skulle bli förlust för tjejerna. Men Glave toppade upp laget och med en kämpainsats så kom man tillbaka i slutet. Även om de tekniska felen ökade till 23 så kämpade man ikapp och förbi ett 3-målsunderläge. Och Victoria i målet var på ett riktigt vinnarhumör och kom upp i 38 i räddningsprocent. Av utespelarna så var det Lovisa Delac, Cornelia Dahlström och Ofelia Shoai Hallberg som deltog mest i målskyttet. Ofelia satte det avgörande målet när det återstod ca 30 sek. Cornelia kom upp i 5 mål vilket innebär att hon gjort 200 tävlingsmål i LUGI-tröjan. Grattis både till det och seger. I Västerås var det Ellen Göthlin som var bästa målskytt.

Till matchens lirare blev Victoria Solli Berg välförtjänt utnämnd från LUGI. I Västerås var det Jonna Olsson som fick utmärkelsen.

”Jag är stolt över lagets insats att vi aldrig gav upp och vi hade bra stöd både från bänk och läktare” sade Victoria Solli Berg efter matchen i TV-kameran.

Målskyttar LUGI: Lovisa Delac 6, Cornelia Dahlström 5, Ofelia Shoai Hallberg 4, Filippa Nyman 2, Kajsa Lindeberg 2, Malva Carlsson 2, Lovisa Liljenberg 2, Elisa Lönnegren 1