Anders Hallberg störst i LUGI!

Nu har Anders Hallberg spelat över 432 matcher vilket innebär att han är den spelare genom tiderna som spelat flest matcher i LUGI:s A-lag. Han passerade Sten Sjögren i antalet matcher, något som få trott skulle vara möjligt med anledning av att spelarrörligheten mellan klubbar är mycket större idag än på 1900-talet. Men Anders klarade det. GRATTIS!


Anders Hallberg i sin sedvanliga anfallsstil

Och då ska ni alla veta att Anders inte har LUGI som moderklubb. Anders kom till LUGI från Kävlinge inför säsongen 2004-05. Och vid Anders sida fanns M6:an Björn Nordmark, ett fantastiskt och känt radarpar från juniorlaget i Kävlinge.

Första säsongen spelade Anders 28 matcher och gjorde 37 mål. Och sedan har det fortsatt av bara farten. Anders var med om att ta EM-silver 2006 med U-20-landslaget, VM-guld med U-21-landslaget 2007, seriesegrare i LUGI säsongen 2012-13 och spelat SM-final 2014.

Efter SM-finalen prövade Anders på proffslivet i Danmark i 1,5 säsong. Det var i klubben Bjerringbro-Silkesborg som Anders spelade under denna tid. Men sedan kom Anders tillbaka till LUGI vilket vi är glada för. Anders var lagkapten när han lämnade för proffslivet och är nu tillbaka i den rollen igen. Och det är en viktig roll i ett så ungt lag som LUGI.

Så här säger Tomas Axnér, tränare i LUGI om Anders som lagkapten och medlem i laget:

”Att bli den spelare med flest antal matcher i en anrik klubb som LUGI är en enorm och svårslagen bedrift. Anders har på vägen dit passerat många legendariska spelare. För mig är Anders den optimala symbolen för LUGI som klubb och alla de värdegrunder som klubben är bygd av. Han är min lagkapten och kommer att vara så tills den dagen våra vägar inte längre korsas.”

Att Anders är en nyckelspelare i LUGI har väl framkommit i många matcher denna säsong. I senaste matchen, kvartsfinal 1 mot IFK Skövde, blev Anders utsedd till LUGI:s bästa spelare. 7 mål i en så tät match säger allt. Bara den här säsongen har Anders gjort över 100 mål plus lika många assist som lett till mål. Totalt har Hallberg fått in bollen 1265 ggr under sin tid i LUGI vilket är en andraplats i LUGI:s Maratonskytteliga.

Så här säger LUGI:s klubbchef Patrik Bengtsson om Anders Hallberg:

”På dagen välfriserad och inte ett hårstrå fel med hjälp av ett par hekto vax, välklädd ofta i kostym. På handbollsplanen iklädd den vinröda tröjan med LUGI klubbemblemet på, en fighter som med härliga tekniska detaljer och finurligt spel både ger och tar stryk på ett schysst sätt, fortfarande inte ett hårstrå fel – på hela matchen! Anders är en väldigt sympatisk kille som inte bara visar härliga ledaregenskaper och stort hjärta på plan, även utanför i alla sammanhang är han en fantastisk förebild. Med sitt lugna och ”välkammade” sätt ger han ett väldigt gott intryck i alla sammanhang där han är en sann ambassadör för både sig själv, sin familj och klubben. Det är en ära för LUGI att ha spelare som Anders hos sig. Och det är extra roligt med den målmedvetenheten Anders har att det är just han som tar över efter Sten Sjögren. En LUGI spelare – profil – och nu legendarisk, inskriven i en av de finaste historieböckerna. Klubben är väldigt imponerade och stolta över honom och hans prestationer!”

På fredag sluter vi upp och hyllar Anders i den första hemmamatchen i slutspelet. Anders har spelat flest matcher i LUGI och är numera den ”STÖRSTE”.

Kl 19:00 börjar matchen mor IFK Skövde på fredag.

GRATTIS ANDERS!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.