A-lagskontrakt för Lova Nyrell

Under säsongen har Lova Nyrell debuterat för LUGI. Nu har 17-åringen skrivit på ett a-lagskontrakt som sträcker sig över säsongen 2023.

LUGI fortsätter att bygga upp SHE-laget inför nästa säsong. Den unga talangen Lova Nyrell har skrivit på ett tvåårskontrakt hos de vinröda.

Lova tar stabilt steg för steg och jag har stor tro på att hon kommer kunna fortsätta utvecklas på en högre nivå. Hon läser spelet bra, är väldigt snabb i kontringarna och framförallt är hon väldigt modig i sina satsningar. Nästa säsong får hon Clara Lerby att lära sig av på sin position och det tror jag också kommer att sporra henne ännu mer, säger Kenneth Andersson, sportchef i LUGI.

Lova Nyrell kom till LUGI från Lödde Vikings inför säsongen och har fått speltid i de senaste matcherna. I hemmaförlusten mot Skuru i januari gjorde vänstersexan sina två första mål i SHE.

Lova är den andra unga talangen från Lödde som är a-lags aktuell i LUGI just nu. Förra veckan var det 17-årige Fabian Nygren som förlängde med herrarna och nu Lova med damerna. Det är kul att spelare från närområdet kommer in hit och får den utveckling som båda dess spelare fått, säger Kenneth Andersson och fortsätter:

– En fjäder i hatten för Lödde som gör ett fantastiskt arbete med sina ungdomar och har en riktigt bra verksamhet för dem. Även för det lite större samarbetet med HISS-nätverket är det viktigt med goda exempel och det kommer förhoppningsvis mera av detta i framtiden på alla plan.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.