Två nya blytunga LUGI-poäng

"Fredagsmys"? Nja, knappast. Snarare blev det en fredagsrysare när LUGI knep ytterligare två blytunga poäng i slutspelsjakten uppe i Karlskrona. LUGI:s seger skrevs till 30-27 efter pausunderläge med 13-14.
 
Matchen stod och vägde, dryga kvarten in i den andra akten Då gjorde LUGI det nödvändiga rycket och gjorde 10-4. Historien upprepade sig därmed. Detta var lundensarnas tredje triumf mot Karlskrona. Och liksom i de båda tidigare mötena hängde Karlskrona med i 50 minuter innan "soppatorsken" tog vid.
 
- Tyckte Karlskrona gjorde en bra match. Men det viktigaste var att vi tog två poäng. Hur vi tar dem struntar jag i, kommenterade LUGI tränaren Tomas Axnér.
 
LUGI förde matchen fram till ledning 10-8. Sedan invaggades lundensarna i en falsk säkerhet. Något Karlskrona inte var sena med att utnyttja. Tre raka mål från hemmalagets sida innebar att blekingarna var i ledning för första gången i matchen. Mycket beroende på en del onödiga bolltapp från LUGI:s sida.
 
Hemmalaget stod distansen ut i den första halvleken. Även inledningsvis i den andra började det trögt för LUGI. Karlskrona gick till och med upp i en tremålsledning. Då var gästerna delvis nere i brygga.
 
Då trädde Zoran Roganovic in i handlingen på allvar och tog det välbehövliga ansvaret Zoran bidrog med totalt sju fullträffar och var LUGI:s fältherre i den andra halvleken. I likhet med målvakten Torbjörn Sittrup Bergerud , oerhört stabil matchen igenom med många både viktiga och kvalificerade räddningar på sitt konto.
 
Men där fanns fler plusvarianter.. Niklas Gudsmunsson var, i vanlig ordning, säkerheten själv i sina avslut från sjumeterstrecket. En av elitseriens vassaste straffskyttar. Han hade ett klart övertag på Karlskrona målvakten Mario Cvitkovic. Värt att nämna var även Niclas Paradis fina inhopp i den andra halvleken när han gav försvarsspelet en betydligt bättre stadga än den som visades upp under den första halvleken.
 
Utan att göra någon av säsongens bästa framträdanden kunde ändå LUGI till slut ta en förhållandevis trygg seger även om den satt långt inne.
 
- Det är alltid svårt att möta lag som strider i de nedre regionerna. Jag är nöjd med poängen. Det var det viktigaste, avslutade Axnér inför ännu en behaglig hemresa hem till Lund.
 
Efter januariuppehållet har LUGI en smått imponerande statistik. På sex matcher har Lundalaget tagit tio poäng. Något som tyder på att Axnérs pågar börjar närma sig slutspelsformen.
 
Härnäst väntar tabelltvåan Alingsås hemma i Idrottshallen. Ny seger där och läget börjar se riktigt gynnsamt ut. Segern mot Karlskrona förde upp LUGI till en sjätteplats.
 
Karlskrona -LUGI 27-30 (13-14)
 
L: Zoran Roganovic 7, Anders Hallberg 5, Niklas Gudmunsson 5, Simon Jeppsson 4, Hampus Jildenb'ck 4, Jakob Wickman Modigh 2, Alfred Jönsson 2, Andreas Arrman.
 
Utv: K: 1-2 min. L 3x2 min.
 
Domare: Patrik Håkansson, Maths Nilsson
 
Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar